Remonttisuunnitelma - 1krs.

Lasten ja päivän remonttipuuhista uuvahtaneen miehen mentyä nukkumaan kokosin hieman ajatuksia kasaan remonttisuunnitelman tiimoilta. Metsästin pinterestin saloista kuvia joiden avulla yritän hieman avata visioita joita on muodostunut eri puolilta taloa, kuva kun kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tosin, kuvat voi myös johtaa harhaan, mutta yritän tässä sepostella asioita auki niin, että saisitte kiinni vähän siitä mitä yritän näillä kuvilla kertoa.

Nyt ensivuorossa  otin käsittelyyn ensimmäisen kerroksen, joka siis on talon kolmesta kerroksesta keskimmäinen. Tähän kerrokseen tulee tuulikaappi ja eteinen,wc, keittiö sekä olohuone. Melko ennallaan siis säilytetään ratkaisut tämän kerroksen osalta, oikeastaan vain portaikon ja vessan paikkaa on vaihdettu keskenään. Jos oikein tarkkaan katsoo tuosta pohjakuvasta, voi vaaleanharmaalla nähdä vanhan portaikon viivotusta tuossa wc:n nurkassa. Päädyttiin vaihtamaan näiden paikat päikseen siksi, että portaikko ei oikein mahdu vanhalla paikallaan olemaan ilman, että se kulkee typerästi eteisen suuren ikkunan edessä, kuten se tähän asti on mennyt, tai sitten se tulisi yläkerran puolella hassusta paikasta ulos ja näin tekisi yläkerran pohjasta hankalan.

Eteisessä haluan korostaa korkeutta ja kapeutta, jota tämä tila on ihan todellisuudessa. En ryhtynyt mahduttamaan tilaan vaatesäilytystä tai muuta vastaavaa käytännöllistä vaan halusin säästää tässä sisääntulossa vanhan ja käytävämäisen tunnelman. Koko kerrokseen tulee puinen lautalattia vaalean harmaaksi maalattuna paitsi tuulikaappiin, jonne tulee kuviollinen lattialaatta. Tästä (vielä tämän viikon) nykyisestä asunnostamme tulen ikävöimään ehkä eniten keittiön välitilan marokkolaista laattaa, siksipä halusin myös uuteen kotiimme jotakin saman suuntaista. Koska haluamme säästää vanhan suloisen luumunvärisen ulko-oven ja sen yläpuolisen ristikkoikkunan tulee tuulikaapin ja eteisen välinen ovi olemaan se varsinainen eristävä ulko-ovi. Siihen olen ajatellut ihan räikeästi modernimpaa metallikehyksistä lasiovea joka ei himmentäisi ikkunasta tulvivaa luonnonvaloa eteisessä.

Eteisen kupeeseen tulee vessa, jossa mennään varmastikin melko klassisissa talon ikään sopivissa tunnelmissa, samaan henkeen rakennetaan keittiö, jossa haluan vaalia aitoja materiaaleja, selkeää klassista ilmettä ja aikaa kestäviä ratkaisuja. Olemme jo käyneet hieman keittiösuunnitelmaakin tekemässä, ja niinpä on moni asia tarkentunut hieman siitä kun tämäkin kuvan pohja on piirretty, joten keittiön kalusteiden paikkoihin pohjakuvassa ei kannata liiemmin luottaa. Mutta näistä tiloista, keittiöstä ja vessasta, tulen varmasti höpöttelemään paljon lisää vielä myöhemmin.

Tämän kerroksen huonekorkeus on melkein kolme metriä, IHANAA!! Tilojen tunnelmissa haluan keskittyä avaruuden säilyttämiseen ja raikkauteen sillä korkeutta lukuunottamatta tilat eivät ole kovin suuria. Tässä kerroksessa pääsemme melko pienellä purkutyöllä tulipalon jälkeisen siivouksen vuoksi ja niinpä tämän kerroksen kimppuun päästään heti kun yläkerran purku ja uuden portaikon paikka on hyvällä mallilla. Ulkoseiniin laitetaan lisäeristettä ja myös asuntojen välisen seinän ääneneristystä parannetaan. Olohuone ei sitten paljoa muuta vaadikkaan, säilytetään pönttöuuni sekä vanhat ikkunat ja asennetaan lautalattia suoristettujen rakenteiden päälle.

Ja lopuksi vielä pari sanaa portaikosta. Portaikosta tulee umpinainen niinkuin ne tämän ikäisissä taloissa ovat tyypillisesti olleetkin. Melko kapeaan tilaan olemme mahdutelleet ja pyöritelleet askelmia joita näin korkeassa nousussa onkin yllättävän monta, nyt vihdoin olen niihin tyytyväinen. Eiköhän lopputulos tule olemaan hyvä ja käytännöllinen. Ei kuitenkaan tulla mitään valtavia huoenkaluja näissä portaissa kuskaamaan, ikkunasta sitten roudaillaan jos jotain valtavaa halutaan ehdottomasti omistaa.

Tällaista tällä erää. Mukavia heinäkuun viimeisiä!!

- Ilonin Anna -


2 kommenttia:

 1. Todella mielenkiinnolla seurailen tätä teidän remonttia! Olinkin miettinyt, että miksi puratte pintoja niin perusteellisesti mutta olin missannut tuon tulipaloasian. Olisi oikeastaan tosi mielenkiintoista kuulla lisääkin siitä, missä kunnossa talo on ostohetkellä ollut (ellet ole siitä jo kirjoittanut). Olisi kiinnostavaa kuulla myös talon perustietoja, neliömääriä, huonelukuja, tilisijojen määriä ja sen sellaista.

  Remppaintoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentista! :) Itselle ei ole tullut mieleenkään esimerkiksi neliöiden ynnä muiden perustietojen laittaminen tänne, jotenkin sitä aina höpisee siitä mitä kulloinkin on itsellä mielessä! Täytyykin seuraavaan juttuun yrittää ympätä infoa perusteellisemmin! Aikasemmissa viesteissä "Raamit remontille" ja "käy tupaan ystävä" löytyy aiemmat jutut tästä projektista, siellä näkee ainakin jonkin verran kuvia siitä missä kunnossa me olemme talonpuolikkaan ostaneet. :)

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE