Rakkaudesta raparperiin 2


IMG_2417



Esikoisen tapaan meidän pikkukakkosen iho, että suolisto kiittää maidottomasta ruokavaliosta. Siispä maidottomalla mennään kunnes toisin todetaan. Kuten olette varmaan huomanneet, bruukataan kuitenkin suomalaisessa leivontaperinteessä tekemään melkeinpä pokkeksetta kaikki maidollisena. Se ei kuitenkaan nyt käy. Ja kun joku ei käy, täytyy kai soveltaa. Ei sovi meinaan ilman leivonnaisiakaan liian suuren luopumisentuskan vuoksi.

Soveltamiseen liittyy usein riski. Olen kuitenkin oppinut että keittiön puolella riskin otto kannattaa melkeinpä aina. Jos ei ekalla kerralla mene putkeen niin tokalla kerralla jo viimeistään saa ainekset puhaltamaan yhteen hiileen. Tällä kertaa riskinottajaa onnisti kerrasta, tuli tosi hyvä kakku! Ai että kun tykkään tuosta rukiin mausta melkein piirakassa kun piirakassa!


Raparperipiirakka
(maidoton)

pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta
 1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl rypsiöljyä

täyte:

1 1/2 dl mantelijauhoa
1/2 dl ruokosokeria

1/5 tl aitovaniljaa
1 kananmuna
1 rkl kookosvoita (pehmeää)

1/2 dl mantelimaitoa
 
Pinnalle raparperin varsia
Ruokosokeria


Sekoita pohjan ainekset yhteen ja levitä vuoalle nostellen myös hieman taikinaa vuoan reunalle. Itse käytin leipävuokaa muodon vuoksi. Sekoita täytteen kuivat aineet yhteen ja lisää voi, kananmuna ja mantelimaito. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele raparperin varret vieriviereen. Ripottele hieman ruokosokeria pinnalle. Paista uunissa 180 asteessa n. 20-30min.

Herkkua jäätelön kera, kuten melkein mikä vaan!

- Ilonin Anna -


 IMG_2408



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE