Rakkaudesta Raparperiin 1


IMG_2427

IMG_2425

IMG_2424IMG_2421



Kesän parhaita makuja on ehdottomasti jäätelö kera sesongin mehevimpien antimien. Nyt vielä pitkittyneen alkukesän tunnelmissa jäätelöä pääsee kruunaamaan oma suosikkini, raparperi!

Raparperista on ihanaa loihtia piirakoita, mehua ja ties mitä herkullista mutta varmasti helpointa superhyvää saa tällä reseptillä. Kolmen aineksen hilloke syntyy pikapikaa ja niin kuuluukin, jotta saa näillä leveysasteilla harvinaiset hellelämmöt kerätä kehoonsa keittiössä kyyhöttämisen sijaan.


Raparperihilloke

1 l raparperinpaloja
1dl sokeria
vettä kattilanpohjalle


Pilko raparperinvarret pieniksi palasiksi. Punakkuuden saat hillokkeeseen kun jätät raparperinvarret kuorimatta. Kaada raparperi sokeri ja vesitilkka kattilaan kiehauta ja anna sitten pehmetä miedolla lämmöllä kunnes hillokkeella on mukavan höttöinen koostumus.

Purkita ja jäähdytä, syö samantien tai pakastaakin voit jos se sopii paremmin jatkoa ajatellen.
 

Suosittelen nautittavan jäätelön kera! Tarkoitukseen sopii niin lehmän, kauran kuin soijankin tuottamien maitojen jalosteet.


- Ilonin Anna -



ps. arvatkaapa vaan onko meidän uuden talonpuolikkaan pihamaalla suuri raparperipuska!!

IMG_2432


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE