Kodin valaistus - vol. 1

 IMG_0986

IMG_1007


IMG_0983

IMG_0993

IMG_1006

IMG_1011

IMG_0995
Roikkuvat ja riippuvat valaisimet!


Viimekertaisesta valaisinpostauksesta innostuneena päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja rohkeasti tallentaa kameraan meidän kodin valaisimia enemmänkin. Olen jo pitkään halunnut tehdä postauksen valaisimista, koska valaisimet ovat rakkauteni, heikkouteni ja usein sisustuselementeistä eniten kuolaamani esine. Asiaa hankaloittaa se, että valaisimien kuvamiinen on usein haastavaa, kuvakulmista, ständin mataluudesta, pimeydestä ja ties mistä muusta amatöörivalokuvaajaa häiritsevästä tekijästä.

Tänä aamuna aurinko kuitenkin nousi ja niin nousin minäkin napaten kameran kouraani. Sain kun sainkin kuvattua osan näistä kotimme valonlähteistä ihan inhimillisin lopputuloksin. Päätin ottaa oikein teeman tähän tekemiseen ja tähän ensimmäiseen valaisinjuttuun valikoitui "roikkuvat ja riippuvat valaisimet". Niitä meillä riittää! Naureskeltiinkin sitä toisen puoliskon kanssa, kun lamppu toisensa jälkeen huomattiin, että kaikkihan meillä riippuu ja roikkuu samalla systeemillä, eli koukku kattoon ja johdon kanssa lamppua rennosti sivummalle. Se olkoon siis tämän asuntomme SE juttu!

Olohuoneeseen tein viime keväänä oman viritelmän, syystä että halusin jotain alas tulevaa mutta kuitenkin sellaista, joka ei häiriste meidän kattoon kiinniteyn videotykin kuvaa, ja tietenkin mielellään lähes ilmaista. Päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen roikkuvaan lamppukollaasiin ja se on ollut erittäin toimiva, valaiseva ja kiva ratkaisu. Tosin sitä on kaikkein vaiken kuvata, mutta se nyt ei kuitenkaan liene valaisimen tärkein ominaisuus. Tarkoitus olisi vielä vaihtaa kaikkiin lamppuihin tuo puoliksi hopealla maalattu "päärynä". Odotellaan nyt kuitenkin että loputkin tavanomaiset palaa loppuun.

Ruokapöydän päällä komeilee minun rakas kukkalamppuni, jonka sain lahjaksi sitä ihailtuani kirpputorin pölyjen alla. Vanhoja romukasoja kannattaa tarkoin tutkailla, siellä on usein kaikkea ihanaa kunnostuskelpoista. Vähän samaan henkeen roikkuu meidän viiskytluvun keittiön tason valaisimet. Ne on molemmat hankittu tampereen antiikkiliikkeiden valikoimasta, ihan mun suosikeista, Antiikkilöydöstä ja Pannuhuoneen Valaisinkorjaamosta. Työtason päällä tarvitaan ehdottomasti hyvä ja tehokas valaistus, joka valaisee hyvin joka kolkan, ja tällaiset joka suuntaan valaisevat roikkuvat valaisimet selviävät tehtävästä ansiokkaasti!

Makuuhuoneessa on sitten vielä yksi roikkuva ja riippuva valaisin, sekin omaa tekoa. Lumo. Puusta taivutettu tekele jaksaa viehättää omaakin silmää vuosi toisensa jälkeen!


Valoisaa keskiviikkoa!


- Ilonin Anna -6 kommenttia:

 1. Aivan ihania valaisimia. Ihastuin näistä jokaiseen. Teillä on muutenkin niin hurjan kaunista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Niin teilläkin ^_^ Lamput on niin rakkautta <3

   Poista
 2. Hei Anna! Ihana blogi sinulla, ja mitä upeita persoonallisia valaisimia teiltä löytyykään! Teidän keittiö on myös tosi kauniin näköinen, ihana laatoitus ja nuo valaisimet ovat pisteenä iin päällä. <3

  VastaaPoista
 3. Oioi, aivan ihana tuo ruokapöydän päällä oleva, se vei sydämeni! Ja laatat, tosi kauniit!

  Mikä funktio noissa puoleksi hopeisissa lampuissa on, onko valo jotenkin erilaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ihana kuulla, se vei munki sydämen! :) Ennen tehtiin kyllä niin upeita!
   Puolihopeisten idea taitaa olla siinä, että valo ei paista suoraan alaspäin. Himmentää siis yhteen suuntaan. Tässä meidän tapauksessa se on kiva kun nuo lamput roikkuu melkolailla katsekorkeudella niin ei häikäse samalla tavalla silmiin kun katse kiertelee ympäri huonetta.

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE