Yöpöydän uusi tuunattu lamppu

IMG_0956

IMG_0942

IMG_0965

IMG_0954IMG_0946


IMG_0944

IMG_0950

Ei siinä sitten vierähtänytkään kun kaksi vuotta, että sain puhallettua tähän vanhaan messinkilamppuun uuden hengen. Mutta ei kuulkaa haittaa, on semmoinen karkki tuo vanhus tuossa uutukaisella kuvullaan, että kyllä kannatti maiskutella ja mietiskellä tuunausta nuo vierähtäneet vuodet, vai mitä on kansa mieltä?

Lampun myötä pistin uusiksi koko yöpöydän, tai oikeastaan päätin ryövätä miehen yöpöytänä palvelevan tuolin omaan käyttööni ja näin ollen vaihtaa vähän enemmänkin makuuhuoneen ilmettä. Siispä piiri pieni pyörii jälleen! Ei esinerallista vaan millään voi säästyä kun erehtyy johonkin asetelmaan sormensa laittamaan. Nyt on kuitenkin yöpöydällä juuri se mitä siellä kaipaan. Lamppu ja vesilasi. En ole iltalukija, enkä tietentahtoen käytä herätyskelloa. Onhan meillä se kolmevuotias, siis miksi suotta! Kännykkääkin yritän pitää kaukana sängystä, rauhoittaa näin unettoman unitilaa, ettei tarvitse turhiin päivitys piippauksiin sun muihin havahtua juuri, kun on saanut itsensä uneen. 

Hurmaannuin vintage gardenilla myös toiseen korttiin (täältä näet aikaisemman korttihankinnan), tällä kertaa tällaiseen äiti-lapsi aiheiseen piirustukseen. Pakkohan se oli kehystää, lie jotain tekemistä tämän kasvavan mammaolomuotoni kanssa, kun kaikki moiset äitiaiheet herkistyttää.

Tuunauksesta vielä lyhyesti: 

Ensin oli vanha hurmaava lampunjalka. Tässä yksilössä oli aikaisemmin ohutta messinkirunkoa koristamassa lasinen krumeluuri ulkokuori. Kaunis se oli sellaisenaankin mutta se ei kuitenkaan selvinnyt lentokuljetuksesta ehjin nahoin. No eipä se mitään, koska oikeastaan tällaisena yksinkertaisena pidän siitä vielä aikaisempaa enemmän. Voi siis olla, että ensialkuun turhan koristeellisen näköisestä lampusta saa karsittua yksinkertaisemman version. Kannattaa siis tutkia tarkkaan kaikki vastaan kävelevät lampunjalat. ;)

Ostin lamppuun uuden "pesän" sekä johdon pistokkeineen. Purin lampun osiin ja asentelin miehen neuvojen mukaisesti johdot paikoilleen. ( Kannattaa siis kysyä viisaammilta, jos ei sähköhommat tule ihan selkäytimestä. ) 

Sitten ostin vielä upean led-lampun Design Boulevardilta pitkään pohdittuani muotoa, mallia ja tyyppiä. Halusin lampun valaisevan hyvin, sen valon olevan kauniin sävyinen sekä sen olevan pitkäikäinen toisin kuin monet hehkulammpuversiot.


- Ilonin Anna - 

6 kommenttia:

 1. Löysimpä muutaman mutkan kautta tänne minulle uuteen kivaan blogiin. ja jäänkin seurailemaan juttuja. Tuo lamppu on kerrassaan suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Kivaa kun löysit tänne! Tervetuloa! ^_^ Saan kyllä lampusta kokoajan tyytyväisyysvirneen, on se niin soma ;)

   Poista
 2. Onpa sulla hienoja kuvia! ja hyvä, kun tänne löysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Tervetuloa vaan uudestaankin!! ^_^

   Poista
 3. Siis aivan upea tuo lamppu! Varmasti uniikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Nää vanhat esineet on kyl ihan parhaita kun niitä ei löydy joka kulman takaa :)

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE