Pehmeän kesäinen juustokakku


















Tämän kakun juju on raikkaan aromaattisen sitruunankuoren 

ja makean hunajan yhteinen makumaailma. Ihanan pehmeä 

juustokakku syntyy rennosti uunin lämmössä eikä ole aivan yhtä 
kehno ravinto keholle kuin monet kaimansa, sopii siis hyvin
vaikkapa niille arkisemmille lomapäiville.

Kakkuun tarvitaan: 

kanelikeksejä
50g voita

400g tuorejuustoa
4dl maustamatonta jugurttia
3 kananmunaa
1 luomusitruuna
1dl hunajaa

mansikoita

Murenna kanelikeksit ja painele ne voisulan kanssa vuoan pohjalle. 
Painelu kannattaa tehdä huolella, etteivät keksipalat lähde vaeltelemaan juustotäytteen mukaan. Koin painelussa käteväksi painaa sormin leivinpaperipalan läpi, jolloin muruset eivät tarranneet sormiin kiinni. Laita pohja paistumaan 180 asteiseen uuniin n. 10 minuutin ajaksi. 



Täytettä varten sekoita huolella tuorejuusto ja jugurtti keskenään. 

Sekoita sitten kananmunat sekaan yksitellen ja mausta seos sitruunan kuoriraasteella sekä hunajalla. Kaada täyte pohjan päälle varovasti ja 
nosta koko kakku uuniin paistumaan n. tunniksi. Laita ensimmäisen 
puolen tunnin ajaksi folio kakun päälle niin kakku säilyy sopivan kosteana. 

Koristele kesänmakuisilla mansikoilla. 


- Ilonin Anna

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE