Avajaiskakku!

IMG_0447

Tervetuloa Ilonin matkaan! Ilokseni saan avata tänään Iloni-blogini ja samalla kertoa myös että Ilonin uudet tuotteet ja kaupan avajaiset koputtelevat jo melkein ovella! Tulevien muutamien viikkojen aikana tullaan blogissa näkemään kaikkia mielenkiintoisia ja jänniä uutisia, arvontaa, Ilonin esittelyä sekä kaupan avajaisia. 

Toki myös jouluillaan ja tunnelmoidaan. Voi riemua kun tänään avattiin ensimmäinen joulukalenterin luukku!

Avajaisten kunniaksi sekä kotiani-blogin muistoksi ja vuosipäivän onnitteluksi tehdä pyöräytin herkullisen kakun.



Pomeranssikakku


Pohja:

4 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
100 g voita
1 dl rypsiöljyä
5 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssia
ripaus suolaa
2,5 dl täysmaitoa

Kuorrute:

300 g tuorejuustoa
200 g voita
1/2 tl aitovaniljaa
1/2 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
4-5dl tomusokeria

Pinnalle: 

Mantelirouhetta


Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää samalla kovalla teholla vatkaten öljy sekä kananmunat yksitellen. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta sekä maitoa vuorotellen taikinan joukkoon. Laita irtopohjavuokaan (vähintään 28cm halkaisijaltaan) ja paista 180 asteessa n. puoli tuntia. Jos teet pienemmässä kakkuvuoassa, niin jaa taikina kahteen vuokaan, näin saat hieman korkeamman kakun. Testaa kakun kypsyys hammastilkulla keskeltä vuokaa, jos tikkuun tarttuu taikinaa anna paistua vielä.

Tee seuraavaksi kuorrute. Varmista että voi on kunnolla pehmennyttä. Vatkaa voi ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi kreemiksi ja lisää joukkoon vanilija sekä sokeri. Lisää joukkoon tomusokeria haluamasi määrä, niin että seos on sopivan paksuista ja makuista. Nosta kuorrute kylmään jähmettymään.

Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohja n. 2cm paksuisiksi levyiksi. Laita kerrosten väliin kuorrutetta ja levitä lopuksi kakun pinta kuorrutteella. Ripottele pintaan mantelirouhetta.


Oli kyllä sangen hyvä kakkutestaus tämä! Kakussa sovellettu mausteisen joulukakun reseptiä. Omaa lisää oli maustemaailman valokoima jossa pomeranssin ja neilikan yhteismaku hurmaa suloisesella raikkaudellaan. Melkoisen makea ja kostean tuhti on kakku kokonaisuudessaan, niinkuin hyvän kakun olla kuuluu. Jos kuitenkin pienemmälle porukalle kakkua aiot tehdä, niin voit suosiolla leipoa pieneen kakkuvuokaan puolitetuilla määrillä. Ehdottomasti voin suositella tätä herkkua vaikkapa joulupöydälle koreilemaan, ja näin kuulemma yhtyvät tähän suosionosoitukseen muutkin, jotka tänään kesteilivät kakkupöydän äärellä!


IMG_0445

IMG_0448

Muistakaahan liittyä uuteen blogiin jäseneksi! 
Sen voit tehdä oikeassa laidassa "liity tähän sivustoon" -painikkeesta.

Oikein hurmaavaa joulukuun ensimmäistä huutelen täältä kakkua suussa! 


- Ilonin Anna -


4 kommenttia:

  1. Jee! Onnea uudelle blogille ja kaikelle muullekin uudelle. :) Itseäkin kutkuttaa seurata sun ja Ilonin matkaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida!! ^_^ Lupaan aina rapoirtoida kaikesta uudesta ja kivasta, jänskää on!!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Onnea ja tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Tsemppejä tarvitaan kyllä, on tässä alussa niin paljon hommaa mitä ei oo ennen tehny.. (:

      Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE