Joulupuu on rakennettu.


IMG_0657

IMG_0662

IMG_0665

IMG_0642

Omaan jonkin omituisen rakkaudentunteen hieman resuisia ja ryysyisiä kuusia kohtaan. Sinne tänne sojottavat oksat, jotkut riippuen ja jotkut jämäkästi törötellen saavat minun jouluisen sydämeni sulamaan. Niinpä kotiutin meille jouluksi tämän kuusen latvapoloisen, joka oli metsänlaitaan päätynyt hakkuualueen laitamille odottamaan, että joku sen sieltä siivoiaisi pois. Meillä se saa nyt kantaa viimeiset päivänsä huopaisia ja paperisia koristeita joulunajan yli juhlallisesti ja omaan tyyliinsä kovin hurmaavan vaatimattomasti.

Meidän jouluun kuuluu ehdottomasti se, että pala metsää kannetaan tuoksuvan havupuun muodossa keskelle kotia. Koristelu tuo joulumielen viimeistään, jos ei mikään muu edeltävä joulupuuha ole sitä aikaan saanut. Tänä vuonna joulutunnelmaa onkin saanut jotenkin hakea entistä enemmän, en tiedä olenko ainoa tunnelmissani, mutta eilinen kuusen kanto koristeluineen teki kyllä tehtävänsä. Siihen kun lisäsi kynttiläillan ja tämän aamuisen lumisateen alkoi tälläkin emännällä vihoviimein joulumieltä riittää.

Tein viimevuotisten origamitaittelujen lisäksi hieman uusia koristeita hämärien iltojen ratoksi. Pyöreät huopakoristeet syntyivät miehen vanhasta huopakassista, jonka hän on messuilta lahjottuna kotiin kantanut. Muuten laaduton ja muutaman käyttökerran jälkeen tuhoon tuomittu kassi jatkoi eloaan joulukoristeisiin. Säästin kassin huopasivut, jotka ovat mukavan jämäkkää ja karheaa huopalevyä. Piirsin huovalle lasia apuna käyttäen ympyröitä, leikkasin ympyrät ja tein villalangalla neulan kanssa tähtiä huovan pintaan. Olipa taas kyllä helppo DIY, juuri sopiva kiireisen joulukuun iltoja rentouttamaan.

Meillä ei kaikki lahjat ole todellakaan vielä paketeissaan, eikä hankittuinakaan. En kuitenkaan osaa oikein stressata aiheesta. Designtorilta hankin jo muutaman käärön ja jatkankin perjantaina aamupäivällä muutamaan luottokauppaan. Design Boulevard, Super Mukava, Paju Maja, Kerä ja tietenkin ikioma Iloni tuovat varmasti tänä jouluna meidän kuusen alle kaikki tarvittavat paketit. Yksinkertainen on parasta, ja tänä vuonna olen yksinkertaistanut lahjojen hankintaa pysymällä suurimmaksi osaksi paikallisten pienyritysten ja suomalaisten brändien tarjonnassa. Niistä kyllä riittää herkkuja!


Muistakaahan käydä osallistumssa Ilonin arvontaan!!


- Ilonin Anna -
6 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis kuusi! Koristeet sopii hienosti ympäristöönkin. :)
  Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! :) Ihanaa joulunaikaa myös sinulle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihan hassua miten sitä rupesin kaipaamaan kun tulin takaisin näihin kuviin :)

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE