Paketti Britanniasta - keittiön yksityiskohtiaOi oi!! Olen niin innoissani! Sain kun sainkin vänkävipuisen hanan meidän keittiöön, sellaisen jota kovasti sinne himoitsin. Vänkäkahvaista hanaa, tyypiltään ilmeisesti sairaalahana noin alkujaan, metsästin ensin valtameren takaa, jonne jo uhkasin reissata kun todettiin, että hanan toimitus tänne asti ei onnistuisikaan tuplaamatta ostoksen alkuperäistä hintaa. Onneksi lopulta saarivaltio vähän lähempää pelasti tarjonnallaan! Nyt on hana turvallisesti perillä, rahtikaan ei Britanniasta lopulta ollut pöyristyttävän suuri ja putkarikin antoi siunauksensa meidän tulevalle liitolle. Ja hyvältähän se tuntui kun asiakaspalvelija puhelimessa puhutteli erilaisin hellittelynimin, sweetheart, honey, darling.. rakkautta kovasti vain sinnekin suuntaan! 
Suurkiitos paketista! (suomen rautakauppakulttuurissa ehkä hieman rouheampaan palveluun ollaan totuttu) 

Keittiön laataksi valikoitui eläväpintainen Maiolica 20x20 laatta harmaassa värissä. Laatan kaveriksi valitsin seinälle vihreän nefriitin sävyn, ihana tumma, vähän harmahtava vihreä tuntui sopivalta valkovoittoisen keittiön kaveriksi. Väriä tulee keittiön seinistä, altaan ja lieden taakse seinälle sekä ikkuna seinälle sekä sen viereiselle seinustalle. Pääsinkin jo ensimmäisen kerroksen sävymaalia laittamaan seinälle ja mies sai laatotettua harmaat "välitilan" laatat, joten vielä yksi maalipinta ja sitten keittiön pinnat on siinä
! Sunnuntaina keittiössä asennellaankin jo Vapun kunniaksi kaappeja ja syödään munkit!

- Ilonin Anna

6 kommenttia:

 1. Haha, no harvoin on juu tuollaisilla nimillä suomalaisissa rautakaupoissa nimitetty. En ymmärrä, miten joillain liikkeillä on edelleenkin varaa osoittaa asiakkaille niin selkeästi, että ovat tulleet vain häiritsemään myyjien rauhaa...

  Mutta mainio hana! Ja hauska kuulla, että kelpaa putkarillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa juuri ihmeteltiin erään vanhan miehen kanssa meidän rautakaupan pihapuolen myyjien tapaa hurauttaa trukilla kauas aina kun sinne menee asioimaan.. mutta tänään taas toi myyjä avuliaasti tavarat noutopihalle saakka kassalta ja nosti vielä osan autoonkin, toki mulla oli vauva käsissä mukana. :)

   Kiitos! Putkarin siunaus oli kyllä iso huokaus ja helpotus!

   Poista
 2. Ihana vanhan ajan vihreä, jota löytyy meidän mummin keittiöstä runsaasti! Hauskaa sitten nähdä sitä ihan uudessa ja erilaisessa ympäristössä! Laatta näyttää vielä paremmalta kuin valmistajan kuvissa. Tosi kauniit! Hanan käyttämiseen tottumisesta kuulen mielelläni lisää. Jonkin aikaa koitin selvitellä, olisiko tuota hanaa mitenkään mahdollista käyttää kuten yksiotehanaa, mutta oikotietä ei taida olla, vaan kahdella kädellä säädetään erikseen kylmä ja lämmin ja virtausvoimakkuus, vai? Kaunis sekin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreässä on tosiaan vanhan ajan sävyä, se on ihanan sellanen savunen, ihastuin heti! Alkuun oli tarkotus maalata vain loppupätkä laattaseinästä, mutta innostuin vähän enemmänkin. Mä kerron sitten käyttökokemuksia kun vaan pääsen niitä kartuttamaan! Vähän muakin jänskätti mitenhän toimii kahdella vivulla, mutta ainakin vivut on helpot käännettävät kun tulevat niin pitkälle esiin. Joo, kaksi vipua ja tosiaan mitä enemmän avaa yhtä tai molempia niin sen enemmän virtaa :)

   Poista
 3. Jotenkin mä ihastuin tosi paljon tohon hanaan! Keittiössä tuommoinen vivuista väännettävä voi oikeasti olla toimivakin ratkaisu, useinhan sitä tarvitsee vain kylmää vettä, ja kuuman käsitiskivedenkin saa väännettyä kätevästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Näin vähän mäkin tuumailin, kun ensin ajattelin tuon tyylistä hanaa vessaan, mutta totesin että keittiössä vois toimiakin paremmin juuri sen takia kun pääsääntösesti kylmää ja kuumaa halutaan eri aikaan. Ja tietenkin käsienpesuun välillä sekotettuakin vettä, mutta mä ainakin keittiössä yleensä vaan pikahuuhdon käsiä jollon kylmäkin toimii hyvin.

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE