Sekalaiset otokset ja muovittomuus

IMG_9793

IMG_9830

IMG_7519IMG_7762

IMG_9904


Nyt on käsillä viikko ilman päätä. Päätön viikko siis. Ajatukset juoksee sellaisissa svääressä mihin ei edes ajatusten omistajalla ole minkäänlaista kosketusta. Välillä ajatukset pysähtyy sanoinkuvaamattoman kummallisiin tunnelmiin ja toisinaan täydelliseen tyhjyyteen. 
Ajatus, mikä se edes on? Ajatus, eli kai sitten, yhtäkuin ajattelija itse. Eikai niitä voi toisistaan erottaakaan. Mitä sitten kun omat ajatukset eivät tunnu omilta, tai edes kenenkään tässä maailmassa vaikuttavan ajatuksilta. Voiko ajatuksiin tulla murtovarkaita tai kuokkavieraita? 

Naisen elämää! Apuuva!

Toivotaan että tästä seuraa jotain suurta ja luovaa!

Mikään järjellisesti rajattava aihe ei tunnu sopivan tämän viikon tunnelmiin, niinpä päädyin sekalaisiin kuviin. Aivottoman naisen ja kameran aamuisen yhteistyön tuloksiin sekä muutamaan vanhaan otokseen. 

Näihin sekalaisiin tunnelmiin sopiinee myös muovittomuudesta raportointi. 

Puolivälissä muovitonta kuuta mennään. Huomaan aika monessa asiassa kiinnittäväni huomiota missä muovi on täysin tarpeeton, ja missä taas sen käyttö on perusteltua. Onhan se totta että muovin käyttö tietyissä tuotteissa on täysin käytännöllistä ja jossain määrin esim. hävikkiä vähentävää tai hygieenistä. Tarpeettomia kohteita vaan tuntuu kuitenkin vilisevän huomattavasti enemmän silmien edessä, kun niitä tarpeellisia. Lisäksi toivoisin että kaikki järkevästi perustellut muovipaketointivälineet kehitettäisiin sellaisiksi, että niiden kierrättäminen olisi järkevää. Muillekin kuin limsapulloille ja maitotölkeille voisi kehittää palautus- tai kierrätysjärjestelmän. Esimerkiksi jugurtti+rahka+ym. muovikuppituotteet voisi myös standardoida joksikin palautettavaksi ja kierrätettäväksi rasiaksi.

Tämän viikon oivallus muovittomuudesta: Mitä prosessoidumpi tuote sen suuremmalla todennäköisyydellä muovipaketointi on järeää. 
Ei eineksille, kyllä raaka-aineille ja itse tehdylle ruoalle. 

Tänään syödään tortilloja, mutta letutkin tehdään itse. Kaupan muoviinpakatut levyt jääkööt hyllyyn.


Hymyntäyteistä tiistaita!


- Ani - 
IMG_9804
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE