Herttaisimmat omenakakkuset

IMG_0025

IMG_0033


Omenaa, omenaa, omenaa.. ah tätä aikaa vuodesta! Olen ihan tolkuton kotimaisilla omenoilla herkuttelija. Koko talven pihtailen ja nirsoilen omenoiden kanssa, nauttien sitruksista ja muista hedelmäosaston tarjonnoista sitäkin enemmän. Syksyllä sitten ähkytäytän omenanpuutteeni monen viikon kestävällä omenarulianssilla, piirakoita, hilloja, soseita, pirtelöitä. Ah! Tietenkin kunnes sekin hyvä tulee jo korvista ulos, tai mätänee sesongin loppumistaan. No tämä passaa minulle, ja onneksemme Mammalassa oli tänä vuonna hyvä sato, omia puita kun omistamme vasta haaveissamme.

 Parhaimmasta päästä ovat erinäiset omenaluomukset joissa on maitotuotetta mukana pehmentämässä leivoksen täyteen mahdolliseen suloonsa. Niinpä tänäänkin loin kyseisellä kombinaatiolla ilottelevat leivokset. Tämänpäiväisistä tuotoksista tuli hurjan hempeitä ja ruusuisia omenakakkusia, joiden ainekset valikoituivat kutakuinkin "mitä kaapista löytyy"-periaatteella. 


IMG_0037

IMG_0035

IMG_0030

Herttaisimmat omenakakkuset


100 g voita
1 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl aitovanilijaa
1 dl maustamatonta jugurttia

n. 3 omenaa

Vatakaa huneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne käsin sekoittamalla voi-sokeri-muna -seokseen. 
Sekoita jugurtti lopuksi kevyesti joukkoon.
Jaa taikina muffinsivuokiin muffinssipellille. Itse käytin muffinssivuokien sijaan pieniä leivinpaperinpalasia.

Pese omenat ja kuori kuorimaveitsellä omenan pinnasta pitkää soiroa niin että soirossa on n. 5mm omenan punaista kuorta, ota mukaan myös omenan sisusta. Ei haittaa vaikka sisusta varisee pois jonkin verran. Pyörittele soirosta ruusuja ja katkaise omenanauha kun ruusu on sopivan kokoinen. Jos omenanuha katkeilee paljon, ei haittaa sekään, voit pyöritellä ruusuja lyhyistä nauhoista aina hieman lomittain laittaen. Paina omenaruusut kevyesti taikinaan. 

Paista kakkusia 200 asteisessa uunissa, keskitason alla n. 20min.


Täysin ei sokerittomia ole nämä kakkuset, kuten huomata saattaa. 
Mutta kuten jokaiseen sopivan rentoon ja mukavaan elämään kuuluu,
kuuluu meidänkin eloon poikkeuspäiviä. 
Ja se on ihanaa se!


- Ani -


IMG_0036
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE