Suloinen sipuli

IMG_9620

IMG_9618


Sipulipasta

- kasvis - neljä annosta -


3 suurehkoa sipulia ( oman palstan sipuleita käytin 5kpl)
3rkl oliiviöljyä
1rkl voita
3 rkl timjamia tuoretta tai kuivattua
1 litra vettä
12,5 dl kananlientä 
350g spagettia
suolaa ja pippuria

raasta pinnalle parmesaania
tarjoile rucolan kanssa

Viipaloi ja pilko sipulit suikaleiksi. Sulata öljy ja voi padan tai kattilan pohjalle ja lisää sipulit anna sipuleiden pehmetä ja ruskistua huolella ja hitaasti. Älä siis nosta lämpötilaa liian korkealle, vaan anna sipuleiden rauhassa muhia ja saada väriä. 
Rouhi sekaan kunnon määrä suolaa ja pippuria ja lisää timjami. Tuore yrtti on aina tuore ja tuoreena paras, mutta voit oikaista tässä vaiheessa kuten minä, ja kaivaa kaapista kuivattua timjamia. 

Nosta levyn lämpöä ja kaada sekaan vesi ja kananliemi. Lisää joukkoon spagetti, ja ketiä paketin ohjeen mukainen aika. 

Nosta tarjolle ja nauti parmesaanin ja rucolan aromeista höyryävän sipulipastan kera.

Voit myös halutessasi paistaa vaikka kanafileet pastan kaveriksi. IMG_9617


Syksyn ruokiin kuuluu ehdottomasti pitkään haudutetut kasvisruoat. Vihannekset on ihan parhaimmillaan kun ne ovat saaneet pitkään muhia matalassa lämmössä. Kummasti niistä irtoaa jokin aisteja hivelevän syvä makuaromi. Lohturuokaa kesämuistojen ikävään ja lämmön kaipuuseen. Sipuli kuuluu aivan ehdottomasti mukaan jokaiseen pataan. Usein se kuitenkin jää suloisuudestaan huolimatta taka-alalle. Ei kuitenkaan tänään. Tänään sipuli saa valloittaa itse ihan täysin koko ruoan tärkeimmän paikan.

Tänään ei itketä sipulista vaan myhäillään sen herkullisuudesta! Alkuperäisen sipulipastan reseptin löydät täältä. On muuten blogi täynnä herkureseptejä!

Muovitta mennään edelleen, ja elämä hymyilee. Kaupassakäynti oli ihan helppoa. Vichyjä ostin verukkeella, nämä pullot menee kierrätykseen. Tosin mietin, miksi viina myydään lasipulloissa ja vichyt muovisissa, luulisi selvinpäin olevan helpompaa pitää lasipulloa varoen. Jos ei muuta niin kyllä tämä on herättänyt näkemään miten paljon ympärillä on turhaa muovia.

Miksi kaikki pitää pakata, miksi esimerkiksi joitain vaatteita pakataan muovipakkauksiin, yksittäin?
Entä lakanat? Eikö riittäisi että ne sidotaan viikkauksen jälkeen vaikka paperivyöllä kasaan? Miksi vauvan tutit pitää pakat kolmen millin paksuiseen muovikoteloon? Miksi kassalla halutaan pakata sukat, jugurttipurkit ja pakasteet erillisiin muovipusseihin? Miksi elektroniikkapaketoinnissa pitää käyttää todella paksua muovipaketointia jota asikkaat tuskailee auki kotonaan? Miksi kurkuilla on kortsut? Miksi lapsille aina tarjotaan kaikki muovilautasilta jotka on kuin kutsuttu lentämään käsistä?- Ani -


IMG_9609

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE