Sesongin mukaisesti täytettyä kesäkurpitsaa.

IMG_9409

IMG_9396

IMG_9402



Täytetyt kesäkurpitsaveneet

12 kipaletta

6 kesäkurpitsaa
3 sipulia
1 1/2 pss quornia (pakastealtaasta sieniproteiinia)
1 tlk hyvää tomaattimurskaa
2dl couscousia
1 luomusitruunan mehu ja sen raastettu kuori
n. 350g juustoa raastettuna
(käytin wästgötä kloster svartaa ja goudan jämät jääkaapista)
pippuria, suolaa,
 reippaasti paprikajauhetta ja juustokuminaa
sopivasti cayannepippuria

Oreganoa tuoreena


Pese ja halkaise kurpitsat pituussuunnassa. Koverra lusikalla keskeltä pehmeämpi siemenalue pois, ota siitä puolet talteen täytettä varten. Ylijääneen puoliskon voit käyttää vaikka aamusmoothiessa.
Asettele kurpitsaveneet leivinpaperille uunipellille, ripottele suolaa ja jätä hikoilemaan.

Hienonna sipuli ja kuulota öljyssä pannulla. Lisää quorni ja kääntele sitäkin pannulla hetki samalla kun heittelet mausteet sekaan. Lisää tomaattimurka, puolet kurpitsansisuksista ja anna kiehua hiljalleen pannulla sillä aikaa kun keität couscousin paketin ohjeen mukaisesti.
Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu couscousin sekaan.

Lisää sitruunacouscous pannulle täytteen sekaan. Sekoittele ja anna hautua vielä hetken pienemmällä lämmöllä. Tarkista maku ja lisäile mausteita tarpeen mukaan.

Nosta täyte pois levyltä. Raasta juusto ja sekoita reilu puolet juustosta täytteen sekaan.
Täytä kesäkurpitsat ja ripottele loput juustot täytettyjen kurpitsojen päälle.
Paista 200 asteessa (kiertoilmalla) n. 25-35 minuuttia, kunnes pinta on mukavan ruskistunut.

Laita reilusti tuoretta oreganoa komistamaan entisestään komeat kurpitsaveneet.



IMG_9406



Tää on niin hyvää, niin hyvää!

Meidän sukupolvi sai sunnuntai-iltana anoppilassa tehtäväkseen valmistaa ruokaa isovanhempien kaapatessa lapsenlapset puistoretkelle. Niinpä kolme serkusta lähti kesävermeissään sorsia katsomaan ja vanhemmat jäivät luksuksenomaisesti ruokaa laittamaan ilman jaloissa pyöriviä hurrikaaneja.

Mehän muutettiin siinä samassa keittiö oikein gourmee mestaksi. Juustoasiantuntijuutemmekin kasvoi siinä samassa kun löimme sukupolvemme viisaat päät yhteen juustohyllyn valikoimien vilinässä. Insinöörit teroittelivat veitsiä ja keskustelivat aiheen tärkeydestä, niinkuin aina asiaan kuuluu. Sitä ihan muisti taas pitkästä aikaa miten hauskaa on tehdä ruokaa yhdessä, kokeillen ja tietenkin samalla niin paljon napostellen, että lopputulema aterian jälkeen on melkeinpä tupla-ateria.

Reseptinluomisen vastuu lankesi minulle ja siinä satunnaisen luovuuspuuskan yllättämänä syntyi jotain oikein kehuttavan hyvää, vaikka sen itse sanonkin, vieläpä täysin uudella raaka-ainekokeilulla
(joka siis oli Quorn, eli ymmärtääkseni sieniproteiini. Joka maultaan on ehkäpä sellainen hieman tummempi ja täyteläisempi kuin soijarouhe ).


Taas on todettava että rohkeus kannattaa ja hyvä seura on aina paikallaan!


Tänään meillä koti-edustajille on luvassa kiva päivä Noshin koulutuksessa hämeenlinnan verkatehtaassa. Kaikkea ihanaa ja uutta hypistellään. Jee!

Oikein ihanaa ja aurinkoista torstaipäivää joka iikalle!



- Ani -



IMG_9395

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE