Vuosi takana ja diy-vinkki näyttävät listat

IMG_9515

IMG_1027

12363628635_2ce8da54e8_o

IMG_8759


Melkein tismalleen vuosi sitten muutettiin meidän kolmenkoplan kanssa tähän asuntoon, jota nyt tässäkin blogissa on esitelty monesta vinkkelistä, moneen otteeseen. Muutettiin melkolailla remontin keskelle, ilman vesiä, ilman keittiön tasoja, lavuaareja, ilman vessaa, suihkua tai muita länsimaisen elintason peruselementtejä. No, olihan sitä kuitenkin olemassa lämpö, sadesuoja, pehmeä sänky ja ties mitä luksuksenomaista, jota usein unohtaa arvostaa kun elää rakennuspölyä sieraimet täynnä. 

Blogin perustin kotijuttujen ympärille, tosin huomattavasti myöhemmin kuin monet remppailijat, vasta kun oli mieli taas kirkastunut remppaelon kiireenvilinästä normaaliin stressittömämpään olotilaansa. Ihailen kyllä suuresti heitä, jotka remontistaan kykenevät hienoin blogijutuin raportoimaan ja näin meitä loppumaailman kuolevaisia piristämään ideoilla ja ties millä kivalla remppalöpinällä! Toki sitä itsekin olen ryhtynyt ajattelemaan, että sitten seuraavan projektin kyllä ymppään blogiin ihan varmasti, ehkä siiheksi kuolevaisuutenikin laantuu ja löydän supervoimia nurkan takaa! Toivottavasti!

Vaikka blogiakin on tullut jo jonkin aikaa kirjoteltua, ja bloggaajan rooliin asetuttua, niin on vielä ihan hämmästyttävän monta juttua ja nurkkaa kuvaamatta ja jakamatta. Alkuun olin ihan varma, että jutut loppuu kesken, tai ainakin näiden neliöiden rajallisuus tulee vastaan, eikä oman kodin sisällä enää riitä kerrottavaa. On kuitenkin jopa muutama tila vielä jäänyt täysin huomiotta. Täytyykin tekaista tästä itselle haaste ja kuvatuttaa myös nuo vähemmälle huomiolle jääneet kolkat. 

Tässä kun olen vuodenpäivät pällistellyt ja ihmetellyt nurkkiani, niin osaa jo hyvin kertoa mikä on se ihan lempparijuttu tai juju josta kodissani pidän. Ja sehän on näitäkin kaikkia kuvia yhdistävä tekiä, eli korkeat listat. Mitäs olette mieltä? Olis hauska kuulla kommentteja mitä te tuumailette! Itse olen ihan rakastunut siihen tunnelmaan, jonka listat tänne kotiin luovat.

Tämähän on hauska diy-niksi - feikkisuuri listaefekti. Ihan tuossa lattiantuntumassa meillä on asunnon vanhat listat, eli melko klassiset 50luvun (ruskeat alkujaan) listat, jotka on päälipuolin hiottu ja kunnostettu. Tämän alemman listan yläpuolelle, n. 12cm ylempänä on seinään liimaattu ohut varjolista, jonka jälkeen raot peitetään akryylilla ja listat sekä välitila maalataan samalla maalilla. Meillä maalattiin listavalkoisella listamaalilla (kiiltävä). Maalauksen jälkeen vielä yläsauma vedetään silkkarilla, niin koko seinästä tulee viimeistellyn näköinen. Kuten alla olevasta kuvasta huomaa, "tiellä" olleet pistorasiatkaan eivät häiritse, lista vaan poikki ja matka jatkuu toiselta puolelta.
Tuossa kun ystävien remonttia on sivusta seurattu, niin meistä viisaampina heillä oivallettiin hioa ja pohjamaalata vanhat listat irtonaisina oikein huolella, joka kyllä tekee vielä viimeistellymmän lopputuloksen. 


Aurinkoisin terkuin, 

- Ani -
14378481671_837c080d52_o


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE