Arkipäivän iltapäiväkemuissa hyvät tarjoiltavat ovat simppeleitä ja ripeitä valmistaa, kuitenkin raikkaita ja täyttäviä, sekä tietenkin hyvän makuisia! (Kovin helpottaa myös, kun ottaa ruokavaliot kerralla huomioon, sen sijaan, että tekisi monen monituista eri versiota samasta ruokalajista.)
Kuvauksen mukaisen menun onnistuin kun onnistuinkin vihoviimein luomaan meidän avoimiin oviin kovan luomistuskan jälkeen. Kaupassa usein viimeiset palaset loksahtavatkin kohdilleen kun sopiva kiire on karsinut kaikki turhan työläät luomusvariaatiot pois listalta.
Meillä tarjoiltiin tomaattineliöitä, jotka ovat pikaisempi versio pasteijoista, perunasalaattia oman palstan perunoista, tomaatti-oliivi lisukesalaattia, huiman helppoa melonisalaattia ja tietenkin makeanhimoon muffinsseja.
Päätinpä tämän sadepäivän piristykseksi läväyttää kaikki reseptit muffinsseja lukuunottamatta tähän yhteen julkaisuun. Muffinssien salat lupaan jakaa myös heti kun saan Martha Stuartin viisauksienkirjan uusintalainaan siskoltani, sillä resepti hukkui jonnekkin visuun rakoon julkisuutta piiloon.
Perunasalaatti
- vegaani -
perunaa
aurinkokuivattuja tomaatteja (rosmariiniöljyssä)
kidneypapuja
sipulin varsia
rucolaa
suolaa ja pippuria
Keitä perunat suolan kera vedessä (uudet perunat suosittelen säilyttämään kuorineen).
Kaada perunoista vesi ja jäähdytä viileiksi.
Paloittele jäähtyneet perunat ja lisää loput salaatin aineet.
Lorauta lopuksi reilu loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pienet tomaattineliöt
- kasvis -
1 pkt voitaikinaa
1 kananmuna
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
rosmariinia, suolaa, pippuria
pieniä tomaatteja
Levitä voitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Leikkaa jokainen levy kahdeksaan osaan ja paina pullonkorkilla jokaisen neliön kekiosa painuksiin.
Voitele neliöt kananmunalla.
Notkista tuorejuusto vedellä ja oliiviöljyllä. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Laita pieni lusikallinen täytettä jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Puolita tai viipaloi tomaatit ja paina napakasti tomaatti neliön keskelle, niin että täyte levittyy samalla hieman laajemmalle.
Paista uunissa 225 asteessa n. 10 min, kunnes neliöt ovat kauniin värisiä.
Värikäs melonisalaatti
- vegaani - raaka - herkullinen - terveellinen -
Vesimelonia
Hunajamelonia
Pensasmustikoita
Paloittele melonit kulhoon ja lisää mustikat päälle.
Siinäpä se, kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Tomaatti-oliivisalaatti
rasiallinen pieniä luumutomaatteja
kalamata-oliiveja
vihreitä oliiveja
2 pientä sipulia
oliiviöljyä
sitruunanmehuoa
suolaa, pippuria
Viipaloi luumutomaatit ja sipulit kulhoon. Heitä sekaan oliivit, loraus oliiviöljyä ja sitruunanmehuoa.
Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua ja anna maustua.
kalamata-oliiveja
vihreitä oliiveja
2 pientä sipulia
oliiviöljyä
sitruunanmehuoa
suolaa, pippuria
Viipaloi luumutomaatit ja sipulit kulhoon. Heitä sekaan oliivit, loraus oliiviöljyä ja sitruunanmehuoa.
Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua ja anna maustua.
Terkuin,
- Ani -
0 kommenttia:
Lähetä kommentti