Ensimmäinen reseptipostaus on nyt täällä valmistuvien ja kesälomalle kirmaavien koululaisten kunniaksi. Eilen toimittajan ja kuvaajan vieraillessa popsittiin aherruksen keskellä tätä meidän luottopiirakaksi muotoutunutta herkkua. Resepti on omasta takaa ja siinä yhdistyy meidän poppoon suosikkimarkettijuustoa, mystistä herkkumaustetta ja iki-ihanaa Kippari-Kallen voimaainetta.
Nam!
Pinaatti-kirsikkatomaattipiiras
Pohja
100g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1dl ohrajauhoja
1,5-2rkl vihreää pestoa
1/2dl vettä
Täyte
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
tuoretta pinaattia
rasiallinen kirsikka-/miniluumutomaatteja
4 kananmunaa
1prk kermaviiliä
150g mellanlagrad wästgötä - juustoa (musta)
muskottipähkinää, suolaa, pippuria
päälle esim. tuoretta timjamia
Kuulota öljyssä suikaloituja sipuleita ja pinatteja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita pohjan ainekset ja painele vuoan pohjalle ja muutaman sentin matkalta vuoan reunoille.
Paista pohjaa 10 min. 200 asteisessa uunissa.
Sekoita kananmunat, kermaviili, mausteet ja raastettu juusto.
Puolita tomaatit.
Nosta pinaatti-sipuliseos paistuneen pohjan päälle.
Kaada siihen päälle kermaviiliseos ja asettele tomaatit pinnalle.
Paista uunissa vielä puoli tuntia.
Tuhti piirakka on parhaimmillaan reilunkokoisen raikkaan salaattiannoksen kera nautittuna. Voit halutessasi myös ripotella yrttejä piirakan päälle.
ps. kuvat on taidokkaan siskon käsialaa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti