Raparperi - valkosuklaajuustokakku! Kesän paras!


IMG_3754

IMG_3752


En muistakkaan milloin viimeksi jaoin täällä blogissa jonkun reseptin. On aika yksitoikkoisesti remonttiaiheissa pyöritty viimeisen melkein vuoden ajan, joka toki kertoo myös meidän elämän sisällöstä jotain. Nyt kuitenkin selvä syrjähyppy vallitsevasta aiheesta. Voin melkein väittää, että tässä on tulevan kesän paras kakku, ainakin todella kova kilpailija parhaiden sarjaan!

Viimeiset kaksi viikonloppua ollaan juhlittu meidän vuoden ikäistä tyttöä. Ihana syy juhlaan vaikka kauhealla haikeudella sävytettynä,  miten se vauvavuosi meni jo? Tein molemmille juhlakekkereille saman kakun, etenkin versiosta kaksi tuli aivan täydellinen, pienten viilailujen tuloksena.

Parasta kakussa on MAKU! Lisäksi kakku valmistuu niin helposti että hieman hävettää ottaa kakki kiitokset vastaan kanssaherkuttelijoilta.

Kakun pohjana toimii siskon juustokakkubravuuri. Klassista reseptiä sävytin omalla suosikkisesonkiherkulla, raparperilla. Ja mitäpä  muuta raparperin kaveriksi kuin mansikkaa - toimii aina!


Raparperi - valkosuklaa juustokakku!

Ballerina keksejä (mansikka - raparperi) tai muita vaniljaisia täytekeksejä.

3-4 keskikokoista raparperin vartta
ripaus sokeria

2,5dl kermaa
300g tuorejuustoa
300g valkosuklaata

tuoreita mansikoita

Murusta keksit leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan. Painele keksinmurut pohjalle. Jos käytät täytekeksien sijaan keksejä (esim. marianne tai digestive) ilman täytettä sulata n. 30-40g voita keksipohjan sekaan.

Paloittele raparperin varret ja keitä hilloksi raparperi pienessä tilkassa vettä. Ripauta hieman sokeria sekaan ja keitä kunnes hillokeesta on suurin osa vedestä haihtunut pois. Nosta hilloke jäähtymään vesihauteeseen.

Vatkaa kerma kulhossa. Vispaa kerman sekaan tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa.

Kaada n. 1/4 osa täytteestä keksipohjan päälle ja levitä ohueksi kerrokseksi. Levitä seuraavaksi raparperihilloke ja kaada sen päälle loput täytteestä.

Nosta juustokakku pakastimeen. Ota kakku esille n. 1-2h ennen tarjoilua ja lisää juuri ennen tarjoilua tuoreet mansikat kakun päälle. Jos tuoreita mansikoita ei ole saatavilla, surauta pakastemansikoista kohmeisina mansikkakastike sauvasekoittimella ja tarjoile kakun kanssa.  



- Ilonin Anna






1 kommenttia:

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE