Kotikaupungin puodit esittelyssä - sisustus

IMG_1189

Ajattelin tässä kevään mittaan esitellä useamman postauksen erissä kotikaupunkini suosikkiputiikkeja! Tämä aihe olikin kaikkein toivotuin postausaihe kun viimevuoden lopulla kyselin mitä haluaisitte täältä blogista lueskella.

Keskustojen ehdottomat helmet jäävät liian usein arjessa huomiotta ja ihmiset siirtyykin nykyään yhä enemmän nettikauppoihin ja marketteihin nopeiden ja helppojen ostosten pariin. Nostetaan nyt kuitenkin hieman esille ihania putiikkeja, tällä kertaa niitä joista saa kävijä kantaa jotakin hurmaavaa ja mukavaa omaan kotiinsa. Siispä tämän illan jutussa tampereen sisustuspuoteja, kolme sellaista jotka löytyvät minun suosikkilistalta. 


IMG_1197 
IMG_1188

IMG_1196IMG_1185

IMG_1192IMG_1187


DOMDOM

Aloitetaan pikkuputiikkikierros ihanasta ehkä jo (toivottavasti) monelle tutusta domdomista. Nautin kovasti liikkeen raikkaasta, rauhallisesta ja modernista otteesta. Tuotevalikoima on selkeän moderni ja silti todella kivalla otteella maustettu herkullisilla ja ehkä hieman humoristisillakin yksityiskohdilla! Siinäpä ehkä suurimmat syyt myös siihen miksi se on ihan ehdottomasti yksi omista Tamperesuosikeistani. Domdomin omistaa kaksi sisarusta Mirkka ja Pirita, jotka monen vuoden haaveilun jälkeen laittoivat haavepalapelin palat kasaan ja perustivat omannäköisensä sisustusputiikin. Alkuun toiminta käynnistyi nettikaupassa, joka edelleen jatkaa puodin rinnalla kulkua. Sinne pääset täältä: klik! Putiikeissa käydessä, ja eritoten täällä domdomissa käydessä on aina kiva kun saa ostoksia tehdessä jutustella, käynnistä tulee mukavampi ja paljon enemmän hymyjä aikaansaavampi kuin mikään ostos tai tuote voi koskaan saada aikaan!

Domdomin tuotteissa haetaan skandinaavista ja yksilöllistä ilmettä. Mirkka ja Pirita haluavat että tuotteet ovat luonnollisisita materiaaleista tuotettuja ja ekologisia. Ilmettä saa olla ja jokaisesta tuotteesta löytyykin jotakin yllättävää ja yksilöllistä mikä viehättää omistajien silmää.

DomDom löytyy osoitteesta: Aleksis Kiven katu 30, Tampere


IMG_1198


------------------------------------------


IMG_1201


LINA

Lina on minulle ihan uusi ihastus. Halusin tässä viikko takaperin poiketa tutustumaan uuteen puotiin, jonka ohi tepastelen monta kertaa viikossa. Pöllähdin sisälle ja sisältä löytyikin ihastuttava suomalainen yrittäjänainen jonka rakkautta on oma turkkilainen mies ja turkkilaiset Hamam-pyyhkeet. Hurmaavan puodin valikoimista löytyy yllättävän skandinaavisen oloisia pyyhkeitä, joiden kudontaperinne on Turkissa tuhansien vuosien takaista. Ajattomat ja kevyet Hamam-pyyhkeet onkin mukavasti nostaneet suosiotaan viime vuosina myös Suomessa. Nyt ensikertaa pääsen itsekin kokeilun makuun kun sain mukaani yhden kylpypyyhkeen, KIITOS! Lupaan raportoida tännekin pian käyttökokemuksista!

Linaan valikoituu tuotteita turkkilaisten pienempien ja vähän suurempien perheyritysten valikoimista. Kuosit ja värit tänne pohjolaan valikoidaan melko harmonisiksi ja joitain kuoseja on osattu ihanasti raikastaa modernin graafisiksi. Tuotteissa ei ole turhaa kikkailua ja se niissä onkin jotenkin niin puhuttelevaa ja ajatonta. Hamam-pyyhkeet ovat turkkilaisittain perinteisesti 100% puuvillaa. Valikoimasta löytyy kuitenkin myös muutama puuvilla-pellavasekoite, löytyy siis jotain pellavahurahtaneillekin! Käykää ihmeessä tutustumassa puodissa itsessään tai verkkokaupan puolella!

Lina löytyy osoitteesta: Aleksanterinkatu 28, Tampere


IMG_1206 

 IMG_1215


---------------------------------------


  IMG_1265


IMG_1280IMG_1268

IMG_1283IMG_1289


Kukkakauppa HOHTO

Viimeisenä muttei missään nimessä vähäisimpänä sisustuspuotina esittelen suosikkikukkakauppani Tampereelta. Hohdossa on ihanaa! Villiinnyin siellä kamerani kanssa ja kuvasin ihan hullun lailla aurinkoisen talvipäivän hurmoksessa upeita viherkasveja! Nyt on kuulkaa asiat niin, että kukkaset ja viherkasvustot viimeistelevät sisustuksen. Niistä saa mahtavan pisteen i:in päälle! Enpä osannut tälläkään kertaa kävellä kaupasta tyhjin käsin ulos, ja voin kertoa, että meidän kevätkoti sai ihan mielettömän hurmaavan viherasukkaan! Lupaan vilauttaa komeaa uutukaista lähitulevaisuudessa, kunhan saan kotonakin kameratuokion taas aikaseksi.

Hohdossa häärää kukkien keskellä Linda, jonka kaupassa on kaikki se mitä hän omalta puodiltaa perustaessaan halusi. Jotain persoonallista, omanlaista, laadukasta, mielikuvituksellista, luovuuden vapautta ja ennen kaikkea hyvää palvelua! Pienet liikkeet ovatkin usein omistajansa näköisia ja se on pikkupuotien suurin valtti. Kun kävelee toisen kauppaan saa matkata samalla jonkun persoonan rakkaaseen luomukseen! Voittaa marketit sata nolla!

Iloni-blogin lukijat saattekin Hohdossa poiketessanne 10% alennusta kaikista kaupan valikoimista helmikuun ajan!!

Muistakaa vain mainita mennessänne "salasana" : ILONIKOTI


Hohto löytyy osoitteesta: satamakatu 24, Tampere



Aurinkoisissa kevätfiiliksissä

- Ilonin Anna -



IMG_1275

IMG_1278

IMG_1284








16 kommenttia:

  1. :) tulipas tästä kiva. Mutta vielä kivempi jos lisäisit osoitteet ;)
    vois vaikka piipahtaa kukkakaupassa.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Täytyykin lisätä, jotain oleellista aina unohtuu :D

      Poista
  2. Tampereella on ihania sisustuskauppoja ja muutenkin kauniita pieniä putiikkeja. Oltiin viime elokuussa miehen kanssa siellä "häämatkalla" 1-vuotis hääpäivän kunniaksi. Aurinkoinen Tampere näytti silloin parastaan. <3 Domdomista tarttuikin tuolloin mukaan muutama printti ja metallikori.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä ihan samaa mieltä! Täällä on tosi kivoja paikkoja, kiva tuoda niitä lisää esiin!
      Mutta me voitais matkia teitä ja mennä johonkin suomen toiseen kaupunkiin "häämatkalle", löytyis varmaan vaikka mitä ihania yllätyksiä eri paikoista kun vaan kotimaamatkailis enemmän!! :)

      Poista
  3. Tuttuja kuvia, jos oot kurkannut meidän blogin tuoreimpaan postaukseen. :)
    Tampereella olikin yllättävän paljon noita putiikkeja, minä en aikoihin ole ehtinyt kaupungin keskustassa kiertelemään, niin osa niistä on jäänyt huomaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattupa sopivasti! Hyvä jutun aihe ehdottomasti! :D Niitä on kyllä yllättävän paljon! Arki jotenkin lipuu niin lujaa että jää välillä ihan luvattoman vähälle putiikeissa kiertely! Onneks kevät ja kesä on edessä niin on ihanaa mennä taas tuolla keskustankin kaduilla vähissä pukeissa ;)

      Poista
  4. Mun hääkimppu oli Hohdosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua! Siellä se Linda värkkäili tälläkin kertaa jotain upeuksia häitä varten! ;)

      Poista
  5. Tosi kiva kuulla Tamperelaisista putiikeista! Pitää lähteä joskus sinne designkierrokselle! Sulle mä voisin suositella "häämatkaa" tänne Turkuun Linnankadulle. Linnankatu on tunnettu juuri designputiikeistaan ja tosi kivoista ruokapaikoista ja kahviloista! Jos kaipaa seuraa kierrokselle tai haluaa kupposen kuumaa vähän hiljaisemmassa ympäristössä keskellä desingkatua, niin mulle voi soitella ;). Sitten jos poikkeaa puolisen korttelia lähemmäs Aurajokea (virallisesti osoitteet ovat Läntisellä rantakadulla), löytää pari ihan täysin turkulaista designputiikkia ja samalla sulle tuttuja tuotteita ja ehkä naamojakin? Jos jaksaa mennä vähän kauemmas, niin Ketarantieltä Aurajokea toiseen suuntaan kulkiessa löytyy yksi kiva tehtaanmyymälä ja kadun toiselta puolelta yksi mukava rupattelupaikka :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos Suvi!! Ihan mahtavaa :) On kyl ollu vähän mielessä että alkukesästä kun meillä isäkin viettelee isyysvapaitaan ja ihmetellään uutta vauvaa voitais tehdä pieni päiväreissu ihan vaan turistitunnelmissa vaikkapa juuri turkuun! Turku on niin ihana, ja sieltä tulee tosi paljon upeita tuotteita! <3
      Ilman muuta seurakin vois olla poikaa, varsinki kun on tuollasta laatua tarjolla ;) <3

      Poista
  6. Tampere on vaan paras. harmi vaan että näihin putiikkeihin ehtii niin harvoin, liian kiireistä elämää pitelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sanos muuta!! :) Ehkä kevät ja kesä taas antais pidentyvissä päivissään sen ekstratunnin tai pari ;) <3

      Poista
  7. Hei, tervetuloa tutustumaan myös Dekoron myymälään Tullintorille. Dekorosta löydät kaikkea kaunista ja käytännöllistä kotiin. Löytyy myös netistä www.dekoro.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä!! Täytyy tulla tutustumaan, onkin jäänyt minulta huomaamatta kokonaan. :)

      Poista
  8. Kiitos Linan vinkkauksesta! Ostin joulun aikaan Etiopiasta pari ihanaa puuvillapyyhettä ja harmittaa, etten ostanut enempää. Lina vaikuttaa kaupalta, josta voisi löytyä jotain yhtä ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Toivottavasti löytyy jotain yhtä ihanaa! Me ollaan kyllä nyt muutamien viikkojen ahkeran käytön jälkeen tykästytty hamam-pyyhkeisiin, ne on niin ihanan kevyitä! Muutama pesukerta teki ihmeitä, kun alkuun tuntu että eivät ime yhtä hyvin kun meidän aiemmat. ;)

      Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE