Kotikaupungin puodit esittelyssä - vanhan tavaran lumoissa

IMG_1601


Oh! Antiikkilöytö!

Yksi elämän parhaista fiiliksistä on ehdottomasti sillon kun tekee löydön, vieläpä jos löytö on ainutlaatunen ja jollakin tavalla juuri se mitä on kaipaillut. Tampereella hakametsän suojissa on paikka nimeltä antiikkilöytö. Sieltä olen nyt muutaman vuoden saatossa löytänyt yhtä ja toista kivaa meidän huusholliin. Siellä fiilistellään samalla viiskytluvun tunnelmalla kun meidän asunnossa, ja kyllä vaan näillä puodin pojilla on silmää, uskallan väittää. Antiikin ja vanhan tavaran suhteen on oikeastaan olemassa kahdenlaisia paikkoja. On niitä, joissa saa kaivaa ja penkoa löydöksenkiilto silmissään kummallisia romukasoja ja etsiskellä helmeä sieltä kaikkeuden keskeltä. Sitten on niitä, joihin tämäkin paikka kuuluu, joihin sisään astuessaan voisi napata vaikka kaiken matkaansa mukaan kun tämä penkomistyö on viety jo putiikin pitäjien puolesta hyvällä maulla päätökseen.
Antiikkilöydön liikkeitä on kaksin kappalein miltei vieri vieressä, mutta tällä kertaa ehdittiin aukioloaikaan vaan toisessa piipahtamaan. Siellä osataan myös entisöidä, ja niinpä moni klasikko onkin saanut heidän käsittelysssään upean uuden ilmeen. Jos kuitenkin olet enemmin projekteja haaliva yksilö minun tyyliin, vink vink! kysäseppä penkojaisiin pääsyä heidän kellarivarastoon!


Ulkopaikkakuntalaisille huojentavana uutisena vielä kerrottakoon, että iso osa heidän tuotteistaan on saatavilla myös verkkokaupasta. Klik!

IMG_1607

IMG_1600

IMG_1604IMG_1605

________________________________


IMG_1586

Toinen ehdottomasti visiitin arvoinen paikka on oman sydämeni vienyt valaisinkorjaamo pannuhuone. Ensikertaa kun astuin sisälle menin ihan sanattomaksi ja tuli vähän sellanen "astuin löytötaivaaseen" - tunne. Pannuhuoneella arvostetaan vanhaa, korjataan sitä rakkaudella ja haalutaan herkkuja ympäri maiden ja mantujen. Meidän keittiön tason yllä riippuvat lamput ovat tämän paikan valikoimista. Pannuhuoneelta löytyy myös mieletön määrä erilaisia osia ja tarvikkeita menneiden vuosien lampuista. Niinpä siellä voi päästää myös mielikuvituksen valloilleen ja pyytää taidokasta korjaajaa rakentamaan sinulle uniikin lampun osia yhdistelemällä.

Vähän on sellainen olo, kun olisi paljastanut salaisen majansa naapurin isommille lapsille. Mutta ei, ei nyt lähdetä siihen! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!! Käykää ilostumassa, pannuhuoneella niin käy väkisinkin! Kertokaahan sitten ihmeessä jos jotain tarttui mukaan!

Iloisia löytöretkiä toivotellen,

- Ilonin Anna -IMG_1564

IMG_1557

IMG_1568

IMG_1559  
IMG_1571

IMG_1582IMG_1583


9 kommenttia:

 1. Mahtavan näköiset paikat! Pitääpä pistää mieleen, jos siellä päin joskus liikun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! Tampereella kannattaa vierailla ;)

   Poista
 2. Kiitos näistä vinkeistä! Täytyy napata takataskuun! :)

  VastaaPoista
 3. Täälläkö kotikaupungissani tällaisia aarreaittoja?! Voihan ihanuudet ja voihan ihana sinä, kun jaat täällä kerrasta toiseen milloin estetiikkaa, milloin potentiaalisia matkoja makujen maailmaan, milloin jotain muuta hyvää mieltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle, ihanalle!! :) Sitähän ihan pakahtuis jos ei jakais kaikkea kivaa mitä vastaan tulee! :D

   Poista
 4. Ooooh!! Rakastuin ehkä tohon kultaseen (?) kapeeseen putkilovalaisimeen. Oh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä maku!! Mä tässä oon mietiskelly kuumeisesti mihin sen vois laittaa! Teidän tulevaan SUOMI-kotiin siis?! :) <3

   Poista
  2. se oli siis vielä aika kivan kokonenkin. Ehkä n. 45cm pitkä?

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE