Remppamaan kuulumisia


Hiphei ja rattoisaa sunnuntai-iltaa! 

Viimeviikon päätteeksi nappasin muutaman kuvan pitkästä aikaa työmaan tämänhetkisistä näkymistä. Keskikerroksessa alkaa olla nyt niin suoraa että! Niin seinät kuin lattia on nyt koolattu ja vatupassin kera oiottu. Sähkärin jälkeen saadaankin jo pian siistittyä ilme oikein harppauksella, kun villat ruiskutetaan ja sen jälkeen alkaakin levytystyö.

Ylimmässä kuvassa näkyy meidän olohuoneen ensimmäinen huonekalu (pönttö). Onneksi se ei ole kuitenkaan siinä jäädäkseen, se vain on pyörinyt tuolla työmaalla aina siellä missä se on vähiten tiellä. Kuitenkin ihan hyvä, että sattui photobombina kuvaan mukaan, sillä sen kanssa huoneen mittasuhteet on vähän paremmin ymmärrettävissä kuvassa.

Alakerrassa alkoikin näyttää jo huomattavasti siistimmältä kun seinät saatiin viimeviikolla tasoitettua, kuvissa tasoitustyö on vasta vaiheessa, ja hyvin näkeekin millaisen eron tila saa tasoituksen myötä. Tulevalla viikolla alotetaan lattian teko kellarissa ja sitä kovasti odotan, koska sen jälkeen päästään portaikon pariin! Putkarikin kävi perjantaina kuvien oton jälkeen, ja nyt on putkisokkelo tehtynä ja tämän päivän urakoinnin tuloksena myös eristepavut levitettynä.

Alimmassa kuvassa näkyy aukko välipohjassa johon portaikko tulee.

Nyt huomaan että alkaa taas toiveikkuus projektin suhteen kasvaa, kun jotain näkyvääkin alkaa työmaalla tapahtua. Tähän asti onkin enemmin tuettu tai oiottu tai muuten väännetty rungon kanssa tai mutaisena kaivettu kellariin lisäsyvyyttä. Alkupuolen homma on toki yhtä tärkeää ja projetkia edistävää kun loppupäänkin työt, mutta silti tämä loppupuolen homma on pääkopalle huomattavasti mielekkäämpää, koska tehty työ on myös silmin havaittavissa.

Jos jollakulla on kokemuksia erilaisista lattian massapinnotteista (sellaisista betonin näköisista) niin kuullaan mielellään kokemuksia ja ajatuksia. Seuraavalla viikolla yritän päästä sisälle niiden maailmaan, mahdollisuuksiin ja ominaisuuksiin.

- Ilonin Anna

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta! En tiedä, että tarkoitatko ihan tälläistä pinnoitetta, mutta meillähän on käytetty kylppärissä mikrosementtiä. Tykätään hurjasti ja voin suositella! Materiaalina on melko arvokas, mutta on toki myös kestävä ja äärimmäisen kaunis, jos kaipaa betonimaista pintaa. Meillä mikrosementtiä tuli lattiaan ja seiniin. mm. tämän linkin takaa löytyy kuvia meidän kylppäristä:

  http://nuapurissa.blogspot.fi/2015/10/kokemuksia-mikrosementista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos Maru! Selailinkin viikonloppuna paljon mikrosementistä ja nyt olen asteen viisaampi, kiitos myös postauksesta aiheesta! <3 Voi olla että mekin päädytään tuohon upean näköiseen pinnoitteeseen ;)

   Poista
 2. Miksi ostaa vanha talo jos siitä tekee uuden..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kysymästä! Jos ymmärrän oikein mitä tarkoitat kysymykselläsi, eli miksi teemme vanhaan taloon kaikki pinnat uusiksi niin, meidän tapauksessa vanha talo oli meille sopivassa hintaluokassa sillä talo oli palanut sisältä ja niinpä käytännössä ostettiin hirsirunko ja sijainti kaupungista. Näillä eväillä on hyvin haastavaa tehdä kodista enää täysin vanhaa. Ellemme sitten vuosien työllä haalisi taloon kaikki "uusi" vanhana jostakin muualta purettuna. Teemme siis taloon täysin kaikki pinnat, sillä pintoja ei mitä säästää.

   Ylemmissä kahdessa kerroksessa teemme remontin hyvin pitkälti vanhaa tunnelmaa kunnioittaen, mutta kellari on nyt vasta meidän toimesta tulossa asuinkäyttöön, aiemmin se on ollut maapohjaisena ja vain jonkinlaisena varastotilana. Kaivoimme kellariin lisäsyvyyttä ja teimme sen asuttavaan kuntoon. Ajattelimme, että kun kerros ei ole rakennettu 100vuotta sitten, kuten talo muuten, on meidän turha tehdä siitä sen näköinen kuin se olisi silloin rakennettu. Haluan luonnollisen ajan kerrostuman ja talon historian näkyvän talossa ihan aitona itsenään. Ja historiaan valitettavasti kuuluu myös paljon tuhonnut tulipalo. Toisaalta talo on vielä kunnostettavissa, joten siitä iloitsen! :)

   Poista
 3. Heh, lueskelin joitain postauksia nyt varmaan kolmatta kertaa :). Teidän visio ja luottamus siihen, että vielä jossain vaiheessa tulee valmista, ahkeruus, ainakin jonkinasteinen (vaihteleva?) tilanteesta nauttiminen :O ja perhearjen pyörittäminen siinä samalla on vain jotain niin ihailtavaa! Lisäksi tän projektin seuraaminen on niin mielenkiintoista! Lisäksi sun inspiraatiokuvat, piirustukset ja remppavaihekuvat viehättävät mua tosi paljon! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana sinä!! Kiitos ja kiitos ja höpsö olet mutta kiitos! :) Aika kaaostahan tämä kaiken säätäminen välillä on, mutta mahtavaa että kaaoksestakin voi nousta joitan inspiroivaa! Kiitos kommentista jolla piristit huimasti! <3

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE