Inspiraatiopäiväkirja - kylpyhuone

http-::camillestyles.com:


http-::www.boligliv.dk:

http-::estmagazine.com.au:

Viime viikolla sähkömies ja putkimies kävivät laittamassa kellarin lattiavalukuntoon ja tämähän tarkoitti sitä että minulla piti olla melkoisen selvät sävelet siitä mitä ja millaista kellariin ja etenkin kylpyhoneeseen tulee. Kovan kiertelyn ja nettiselailun jälkeen olen vihdoin voinut lyödä joitain asioita lukkoon sillä visioihin on alkanut loksahtaa myös tarvittavat tuotteet ja materiaalit, ainakin riittävän iso osa niistä. Visioiden toteutukseen kun tarvitaan vielä saatavilla olevia, visioon täsmääviä ja budjettiin sopivia tuotteita.

Alakerran kylpyhuonetilaan haluan seesteisen ja vähäeleisen, rauhallisen ja maanläheisen tunnelman. Kellarin betonityyppinen (todennäköisimmin mikrosementtipinnoitteella) lattia jatkaa kylpyhuoneenkin puolella ja siellä myös osittain seinäpinnoissa. En kuitenkaan halua ilmeestä liian modernia ja kliinistä meidän vanhaan taloon. Pinnoitteen sävy saa olla aika vaalea ja tekstuuri tasainen. Ajattelin lakata pinnan puolikiiltävällä lakalla jolloin tulos on ihanan luonnollinen ja heleä, myös käyttöystävällinen helpon siivottavuuden vuoksi.

Harmaan pinnan kaveriksi haluan jotain ylimmän kuvan tyyppistä raikastusta vaaleista laatoista jotka saavat ulkomuodollaan ja tunnelmaallaan olla hempeitä, seesteisiä ja siroja. Niiden kanssa haluan tuoda ripauksen klassisempaa kaunista, ehkä vähän feminimpää tunnelmaa mukaan maanläheiseen minimalismiin. Ylin kuva on muutoinkin toiminut suurimpana inspiraationlähteenäni kellarin kylppärin tilaa suunnitellessani.

Tästä voit käydä kurkkaamassa kylppäritilan pohjakuvassa. Tänne siis tulossa kylpyhuone, sauna ja wc. Saunat ovat mielestäni parhaimpia silloin kun turha kikkailu on jätetty niiden osalta pois. Pidän perinteisestä saunatunnelmasta, sen yksinkertaisuudesta, ajattomuudesta ja rouheudesta. Olenkin ajatellut yhdistää saunatilassa hieman tuota lattiasta tuttua betonipintaa sekä hyvin yksinkertaista ja suoralinjaista laudoitusta. Hieman haastetta tähän tunnelmaan tuo saunan lauteiden alle sioitettava boleri, joten jonkinlaista kotelointia täytyy kuitenkin harrastaa. Kiukaan osalta haaveilen sallaisesta mökkikiukaan oloisesta perus kiukaasta. Harmiksi ne parhaimman näköiset ovat aina puukiukaita, eikä meille valitettavasti sellaista saa hormiin lisättyä. (Tai no isolla rahalla toki saisi mitä vain.) Katsotaan miten tämä palikka lopulta loksahtaa paikoilleen.

Tilasinkin tässä kiertelyn tuloksena ensimmäiset laatat ja ehkä sitämukaa saankin pian toivottavasti kirjotettua sellaisen kivan suunnittelupostauksen valittujen materiaalien kera. Olen niiiin innoissani ihanista laattalöydöistä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

- Ilonin Anna

tulikivi.fi

avotakka.fi


4 kommenttia:

 1. eka kuva ja tokavika saunakuva - LOOVE !
  ja laita mulle jotain kuvaa whatsappiin laattavalinnoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eikö ookkin aika ihanat! <3 Yritän muistaa laitaa! laita säkin croisantteja ja macaroonseja tänne vaikka ihan oikeeseen postiin ^_^

   Poista
 2. Hyvältä näyttääpi! Varsinkin ekan kuvan kanssa oon samoilla linjoilla - löytyypä tuo jopa omilta pinnailulistoilta :) Yhteistä saunailtaa odotellessa!

  VastaaPoista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE