Remonttirintamalta

Nyt seuraa sarja rumia ja puhtaasti todellisuutta vastaavia kuvia. Tältä näyttää tämän hetken työmaalla, vieläpä kännykän kameralla tallennettua. Jotenkin tuo kamera tuppaa unohtumaan aina työmaalle lähtiessä.

Nyt kun katselee ennen ja jälkeen kuvia on sellanen olo että ei me olla mitään järkevää saatu aikaan, pelkkää sotkua ollaan luotu. Tästä eteenpäin kuitenkin pyritään vähän sivistyneempiin puuhiin, eiköhän se ollut tässä tämä tuhoaminen ja repiminen. Purkutyöt on siis tehty!

Syksy sateineen huutelee kovasti tulostaan ja niinpä me yritetään saada eristeitä laitettua ettei ihan kädet kohmeessa tarvitsisi kohta työmaalla ahertaa. Sellaista on nyt luvassa hetken aikaa, ensin SPU-levyjä ja sitten vielä villoja.


 
IMG_0407

Yläkerrassa purkuja oli eniten, koska sitä ei tarvinnut tulipalon jälkeen tyhjentää puruista. Kapeat kissanvintit on lisätty nyt isoon huoneeseen ja katto avattu ylös saakka, niin että vanhat komeat kattotuolit pääsee näkyville. Nyt yläkerta on yksi iso huone. Ihanaa olisi jos se saisi kokonaisuudessaan jäädä yhdeksi makuuhuoneeksi, mutta pakko kai niitä väliseiniä on kuitenkin ryhtyä sijoittelemaan, jotta saadaan aikuisille ja lapsille omat unikolot jättikokoisten silmäpussien välttämiseksi.

IMG_2495IMG_0396


Vanha portaikko purettiin pois eteisen ikkunan edestä, vaikka se olikin kohtalaisen hyväkuntoinen ja kaunis. Arvotimme kuitenkin ikkunan valonsäteineen arvokkaammaksi. Näin saadaan myös järkevämmin sijoiteltua vessa, eteinen ja portaikko niin, ettei mistään tule turhan ahdasta ja hankalaa. Pohjapiirroksen näet täältä.

Oli muuten mielikuvitusta käyttäen toteutettu vanha portaikko. Portaat yläkertaan on lisätty jossakin vaiheessa talon historiaa, tämä teoriamme vahvistui kun portaan takaa paljastui kolme kerrosta vanhaa tapettia. Portaikko oli muuten aika hyvä ja jykevä lukuunottamatta sen toista laitaa joka kokonaan tukeutui eteisen oven karmiin. Niinpä kun ajan saatossa oven karmi oli sitten portaikon painosta hieman lähtenyt notkistumaan ja näin tehdessään oven koloa ahdistamaan oli joku viisaudessan päättänyt hieman vuolla tätä aukkoa suuremmaksi ja nakertaa oven karmia heikentäen tätä jo valmiiksi melko heppoista rakennelmaa. Olikos se niin että ennen osattiin kaikki tehdä hyvin? Ainakin sinnepäin! Onneksi talo muuten on tehty vielä aikaisemmin ennen, silloin kun osattiin.IMG_0398IMG_2541- Ilonin Anna
3 kommenttia:

  1. Tästä tulee niin upea! Voi että rakastan noita vanhoja hirsiä ja kattoparruja. <3 Jään innolla seurailemaan teidän projektia.

    VastaaPoista
  2. On siinä sarkaa! Yläkerran potentiaalin näkee nyt jo! Vanha porrasratkaisu on kieltämättä ollut mielenkiintoinen :O :D. Teidän suunnitelmat, suunnitelmallisuus, sinnikkyys ja yhdessä tekeminen on ihailtavaa seurattavaa! Toivottavasti päästäis joskus näkemään työmää!

    VastaaPoista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE