Hurmaava sipuli-timjamipiiras

IMG_1825


Heissan pienen blogihiljaisuuden jälkeen!
Äitiysloma alkoi tietenkin hurjalla tohinalla, ja tukka putkella on viiletetty viimepäivät välillä turvonneita jalkoja ilmaan nostellen. On taas opeteltava, että miten se arki kannattaa rakentaa kun ei mennäkkään ihan vaan omaa tahtia, vaan päiväkodista kotiutunut pikkumies haahuilee mennä omia tahtejaan ja tahtojaan. Ei siirrytäkkään niin sujuvasti paikasta a paikkaan b. Tahtia hidastaa myös nakkisormet ja nakkivarpaat jotka kyllä on nyt rantautuneet ilmoittamaan, että pian olisi jo aika poksahtaa ja saada pikkusisko taloon.

Meillä äidin ja pojan lempiyhteispuuhaa on ehdottomasti leipominen, ja niinpä eilen leipoa pyöräytettiin suolaiseksi sipulipiirakkaa ja makeaksi ihana mango-passion britakakku. Hykerryttävän herkullisia tuloksia saatiin aikaan avoimissa ovissa kävijöille, ja niitä sitten iltatuumaan syötiin mukavassa seurassa. Pidin siis avoimet ovet Noshin uuden naistenmalliston tiimoilta, kun en malttanut olla eilen julkaistuja uutuksia hehkuttamatta myös niille keille ei enää tässä loppumetreillä riittänyt omaa kutsuaikaa. Noshin uutta naistenmallistoa (JOKA ON IHAN IIIIIK IHANA) voi käydä kurkkaamassa TÄÄLLÄ, ja tiedustelu sekä tilaushalukkaat voi pistää viestiä anna.takala@nosh-kotimyynti.fi . Naistenmallisto on kesäkuun puoliväliin saakka saatavilla vain kotimyynnin puolella. Autan siis mielelläni tilausten kanssa!

IMG_1823

IMG_1818



Tässä vielä reseptiä siihen suolaseen herkkuun! Makeaa sitten hieman myöhemmin.



Sipuli-timjamipiiras


Pohja:


1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväohrajauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl emmentaljuustoraastetta
150 g voita
½ dl vettä

Täyte:
4 sipulia
3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
100g cremefraichea
2,5 dl emmmentaljuustoraastetta
½ tl muskottipähkinää
suolaa ja pippuria myllystä
tuoretta timjamia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Kaada lopuksi vesi taikinan sekaan ja vaivaa tasaiseksi. Levitä piirakkavuoan pohjalle, joko tavalliselle pyöreälle/irtopohjavuokaan tai leivinpaperisuikaleen kera kahteen leipävuokaan.

Suikaloi sipuli muutaman sentin pituisiksi suikaleiksi ja kuullottele niitä hiljalleen paistinpannulla öljytilkassa kunnes ne ovat pehmenneet ja kuullottuneet kauniin värisiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja kaada pohjan päälle. Nypi tuoretta timjamia pinnalle ja paista 200 asteisess uunissa n. 30-40min, kunnes piiras on päältä kauniin värinen.

Anna jäähtyä ja nauti hyvän salaatin kera.


Keväisin terkuin,

- Ilonin Anna -





2 kommenttia:

  1. Nam, vaikuttaa todella herkulliselle! Timjami on yksi lempiyrteistäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirka! :) Timjami kuuluu myös mun lemppariyrtteihin, ja jotenki tuntuu että liian vähän sitä tulee käytettyä.

      Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE