Ikkunoita ja uusi sisempi ulko-ovi

thumb_IMG_1152_1024thumb_IMG_1148_1024

thumb_IMG_1153_1024Olen niiiin ihastunut tuohon uuteen oveen, joka saatiin vihdoin asennettua alkuviikosta! Eteinen alkoi heti hahmottua paremmin ja toki ihastuttaa heti tuolla romun keskellä melkeinpä mikä vain uusi ja kiiltävä elementti. Kiillon se toki menetti jo päivän päästä kerättyään samanmoisen pölyverhon ylleen kun kaikki muukin pinnat koko työmaalla. Eilen asensin vielä kahvankin iltasella!

Halusimme säästää vanhan puisen käppyräisen suloisen marjapuuron ja luumun punaisen värisen etuoven. Miksi? Koska se on niin viehättävä ja alkuperäinen! Lämpösyistä sitten päätettiin tehdä tuulikaapista puolikylmä tila ja laittaa se varsinainen ulko-ovi kylmän ja lämpimän välille eteisen ja tuulikaapin väliin. Oikeastaan tiesin saman tien millaisen oven halusin ovivanhukselle pariksi, ja siinä se nyt seisoo. Upea tummanharmaalla karmilla kehystetty ulko-ovi isolla lasilla. Kapea tila säilyy näin avarana ja moderni ovi kehyksineen tuo hakemaani kivaa kontrastia vanhaan ja rosoiseen. Kahva on samanlainen kuin vanhassakin ovessa, siitä koitan saada lähikuvaa näpsästyä vielä tässä kunhan seuraavan kerran visiteeraan työmaata valosan aikaan. Iltavuorot on viimeaikoina langenneet osalleni, ehkä siksi kun mies on aamusta innokkaampi starttaamaan.

Tajusin ovea kuvatessa että olen täysin unohtanut esitellä julkisivun kohtaamat muutokset. Ikkunat saatiin asennettua yläkertaan jo ennen joulua ja tammikuun tuntumassa myös kellarikerroksen ikkunat. Ikkunat ovatkin olleet sisäpuolelta osittain muovien peitossa, siksipä kuvaamiset on jääneet tänne hieman myöhemmälle. Siispä niistä varmasti vielä lisää keväämmällä!

Alakerran ikkunat rytmittelin yläkerran ikkunoista symmetriaa hakien, halusin pitää kiinni vanhan talon tyypillisestä rytmistä. Sisäpihan puolelle isoimman kellarikerroksen ikkunan eteen tulee pieni notko myös maastoon, jotta ikkuna säilyy maanpinnan yläpuolella. Ikkuna toimii myös hätäuloskäyntinä, ja on siksikin noin reilun kokoinen. En tosin yhtään harmittele sen kokoa sillä se tuo aivan ihanan tulvan luonnonvaloa kylpyhuoneen puolelle. Tuo pihamaa on kyllä niin karun näköinen näin kaivinkoneen ja lumien sulamisten jäljiltä. Kunhan routa sulaa, saadaan vielä kertaalleen pikkukaivuri visiitille muokkamaan pihamaan muodot kohdilleen. Sitten multaa ja nurmikonsiemeniä, tämä savinen piha on kyllä aika mahdoton.

Yläkerran uudet ikkunat! Voiko olla ihanampia!! Tilattiin ikkunat Domus Classicalta, josta saa kaikkea ihanaa mitä vain tarvita saattaa tälläisille talovanhuksille. Ikkunat tehtiin mittatilauksena omista piirustuksistamme. Rakastan vanhoja ikkunoita, ja ikkunoiden osalta rakastan myös uusvanhoja versioita! Harvoin pidän uusvanhoista tuotteista, mutta näissä on kyllä säilynyt täysin se vanhan muotoilun tunnelma vaikka toimivuudesta ei ole tarvinnut tinkiä laisinkaan. Julkisivuvun puolella muutos on mielestäni täydellisen hillitty, kunhan listat saadaan joskus paikoilleen ja muut ikkunat kunnostettua ei edes tajua että kaksi ikkunaa on lisätty sata vuotta myöhemmin. Palailen varmasti näihin ikkunoihin vielä herkullisin lähikuvin upeista yksityiskohdista, kunhan on aika riisua ne muoveista.


- Ilonin Anna


 Domus Classican ikkunoista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että säästitte oven. Todella kaunis yhdistelmä uuden oven kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itseäkin sykähdyttää vanhan ja uuden oven yhdistelmä! :) Ovi on kyllä niin kaunis etten haluaisi edes sitä maalata koskaan. Saa nähdä täytyykö joskus tulevina vuosina kuitenkin raaskia jotta se säilyy vielä pitkään kunnossa..

   Poista
 2. On teillä kyllä siinä mahtava projekti! Hienoa, että säästitte oven :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! On nyt tässä vaiheessa vähän sellainen olo että tuntee haukanneensa melkoisen palan kakkua! Mutta onneksi aletaan kuitenkin olla jotakuinkin loppusuoralla!

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE