Inspiraatiopäiväkirja - Ainutlaatuista




a97ee251a61bf6c0c2a5e4f2df21c5e0

Seurailen aika ahkerasti monia sisustusblogeja ja ahmin aiheesta lehtiä aina kun selailulle koittaa vapaa hetki. Trendit ja villitykset tulee siis väistämättäkin aika tutuiksi ja kyllä vaan mainonta ja trendit purevat täälläkin.
Välillä tulee kuitenkin voimakas tarve pyristellä itsensä irti trendikuvista jotta voisi kuulla oman päänsä luovaa ääntä. Sitä helpoisti tukkeutuu näkemään vain mitä muilla on ja helposti ajautuu ajattelemaan että haluan juuri samaa.

Olen kuitenkin oma omituinen itseni, ja haluan oman omituisen kotini oman omituisen perheeni kera. Suurimman rakastumisen ja ihailuni saavat kodit jotka ovat jokseenkin niin omistajansa näköiset, usein havahdun kuitenkin tajuamaan että tuo on IHANA mutta en halua sitä OLLENKAAN. Tajuan että se on kaunis kombinaatio toiselle rakkaita ja toista puhuttelevia esineitä ja yhdistelmä joka siitä kaikesta syntyy on kaunis ja ainutlaatuinen! Sellaista on mahtavaa ihailla, jotenkin helppoakin. Eletään aikamoisessa yltäkylläisyydessä ja on ollut vapauttavaa oivaltaa että minun ei tarvitse omistaa ja saada kaikkea ihanaa ja upeaa, vähempi riittää ja vähempi voikin ihan aikuisten oikeasti olla enemmän. Tietoisesti olen tahtonut oppia ihailemaan ilman pienintäkään kateuden tunnetta, nauttimaan upeista persoonista ja heidän ympäristöstään ja samalla vellomaan tyytyväisyydessä siihen mitä minulla on.

Olisiko avaimet ainutlaatuiseen ja aikaa kestävään sisustamiseen pysähtymisessä ja sopivassa etäisyydessä trendivirroista. Haaveilen siitä että eräänä päivänä kotini on aarteiden mummola eikä 2050 luvun huonekalukuvasto. Ja ihan oikeastihan haluan että kotini on onnellisen ja ainutlaatuisen perheen koti, jossa kaikkien on hyvä olla.



- Ilonin Anna


5d57c0183d5b32f1c4d10f487fed2f4d

5c3ae9f8aca920d2481589138cf6ba95710d4b6dcd1db090f963fbbd5c7974eb



49e983cf66fe34df2694195f1ce083c2

87b26d979ea319b92752678ed0856b7b

12 kommenttia:

  1. Tosi hyvä kirjoitus ja ihania koteja. Itsekin rakastan lukea erilaisia blogeja ja kurkistaa erilaisiin koteihin. Tykkään hurjasti monenlaisesta tyylistä, mutta se ei tarkoita, että haluaisin kotiini kaikkea sitä. Toivon, että osaisin valita kotiimme asioita ja esineitä, jotka säilyisi meillä pitkään. Ostaminen on ihan mukavaa, mutta "tuhlauskulttuuri" ällöttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maru! Jaan kyllä tuon tuhlauskulttuuri ällötyksen ja toivon että osaisin kanssa tehdä valintoja jotka kestää! Sun kodissa ja blogissa kyllä huokuu ihana ainutlaatuisuus <3

      Poista
  2. Hyvä teksti. Ja tuo Marun kommentti on aika tismalleen sama mitä itse olisin tähän kirjoittanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla ja komppaan itsekkin samaa! Ihana että meitä tuhlauskulttuuriin kyllästyneitä on enemmänkin! :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niinpä! Kiitos kysymyksen bongaamisesta, vaikka sain noottia myöhemmin mieheltä että kysymyksen perästä puuttuu kysymysmerkki..! :D (mutta hei, se kävi lukemassa blogia! Rakkautta! <3)

      Poista
  4. Hienot noi kirjapinot! Mä aina siivoushulluna mietin miten ihmeessä joku imuroi tms.noissa tiloissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Se vaatii ehkä vähän booheemia otetta myös siivotessa vaikka tosin Marian kommentin (tuossa alla) mukasesti kyllä nekin saa kätevästi imuroitua. Tai sitten kirjapinot siivotaan suursiivossa pari kertaa vuodessa :D

      Poista
  5. Kauniit kuvat tässä! Varsinkin tuo portaikko puhuttelee suuresti (varmaan koska meillä oli edellisen kodin portaikossa seinät täynnä tauluja myös) :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyde! Mäkin rakastan tuollasia vanhoja kuvakokoelmia ja portaikkoja jotka on vanhaan tyyliin ummessa ja vuorattu kuvilla ja tauluilla aikojen saatossa. Ja tuossa kyseisessä viehättää vielä tuo vihreä väri ja portaikon jyrkkyys :D

      Poista
  6. oon kyllä samaa mieltä ! just kirjoittelin omaan blogiin siitä, että kotijuttuja tulee niin harvoin hankittua kun jotenkin sisustusjutuissa osaan olla tyytyväinen omiin juttuihini, ilman että kaikkea tarvitsisi koko ajan ostaa...
    osaispa siirtää tän ajatusmaailman vaatepuolellekin.. :D

    ps. vinkki siivoushullulta toiselle: mun imurissa on ainakin semmoinen harjallinen pieni suutin, jolla saa kirjapinot ja lehtipinot ja karheammat pöytäpinnatkin ja ties mitkä siivottua superkätevästi ! ja mahtuu pieniinkin koloihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu olikin sun blogissa! <3 Sitä just kävin lueskelemassa! Toi imurisuutinvinkki on ihan paras, mulla on aina pari kertaa vuodessa sellanen tehoimurointipäivä jollon suuttimet on kovassa käytössä, ihan arkisiivouksessa ei into riitä joka nurkan koluamiseen :D

      Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE