Komea Kakku!


IMG_3216


IMG_3238






Leivottiin isänpäivänä lasten kanssa aivan hurjan herkullinen ja helppo suklaakakku! Kakun sai loihdittua ripeään tahtiin, juuri sellaiseen sopivaan tahtiin kun leipurimestarina toimi kuukautta vaille neljävuotias ja jaloissa pyöri viikoa vaille puolivuotias. 

Kakku keksittiinkin vielä rivakammin kun K-kauppaan viilettäessä portinpielestä tarttui pirkkalehti kouraan ja etusivulla ollut suklaakakku muistutti höveliä äitiä lähestyvästä isänpäivästä. Onneksi yksinkertainen ei vaadi paljoa ja niinpä heviosaston sesongin näyttävät antimet saivat vahvoilla väriellään pikakoristelun näyttämään varsin juhlalliselta. Hyvä näin, täytyyhän komeimman saada komea kakku! Kiitos Pirkka!


Naked Cake

pohja:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

kostutus:
maitoa


suklaaganache:
4dl vispikermaa
350g tummaa suklaata
30g voita

koristeeksi:
sesongin hadelmiä, granaattiomenan siemeniä, viikunoita ja viinirypäleitä

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja sekoita maito sulan voin sekaan. Yhdistä kuivat aineet ja seoita ne vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-50min. 

Rouhi suklaa veitsellä hienoksi rakeeksi. Kuumenna kerma kokoajan sekoittaen kiehuvaksi kattilassa. Kaada kuuma kerma suklaarakeen päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi sekaan. Anna suklaaganachen jäähtyä huoneenlämmössä tunnin ajan ja siirrä jääkaappiin toiseksi tunniksi. Käy välillä sekoittamassa välillä, mutta älä vatkaa.

Kaada jäähtynyt kakkupohja lautaselle ja leikkaa kolmeen osaan. Laita ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle ja kostutua. Levitä sitten päälle kolmasosa suklaaganachesta ja jatka näin loput kerrokset. Pese ja viipaloi hedelmät. Irroita punaiset siemenet granaattiomensata. ( hakkaa granaattiomenan puolikasta puukauhalla kulhon päällä, niin että siemenet putoavat kulhoon ) Asettele hedelmät reilulla kädellä kakun päälle. 


IMG_3224IMG_3241

4 kommenttia:

  1. Oi miten hyvältä näyttää! Kiitos, otankin reseptin talteen :-)

    VastaaPoista
  2. mmm mm. tää oli kyllä herkkua ! ja niin kaunis ! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille! ^_^ Ihana kuulla, itsekin ihan hämmästelin miten sievä siitä tuli!

    VastaaPoista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE