Kuulumisia piiraan kera



Hellurei pitästä aikaa!
Blogi sai pienen katkon tässä monenmoisten kiireiden vallatessa elokuun alkupäivät. Täällä kuitenkin ollaan ja puuhkutetaan ihan tavallisten arjenmenojen timmellyksissä. Työt alkoi yhdellä, toisella kuvataidekerho, kolmannella hampaiden tulo ja neljännellä Noshin syyskausi otti ja alkoi vieden kutsuilta toiselle. Josta tulikin mieleen, että on se ihanaa olla äitiyslomalla niin, että on jotain omaa mukavaa puhaa jonne silloin tällöin saa viilettää ihan vaan itsekseen. Noshilla on sitäpaitsi tänä syksynä niin superherkkuja juttuja taas, että ihan intoa puhkun kun täällä tampereen seuduilla kruisailen meidän vaatteita esittelemässä! Siispä kiitos ihanat emännät taas tästä vauhdikkaasta syksyn startista!

Kaikkea mukavaa on mielessä tänne blogiinkin syksyn varalle! Haluasin syksynmittaan tulla rupattelemaan remppakuulumisia (tietenkin), visioista ja suunnitelmista, väliaikaisen asunnon tunnelmista, ruokajuttuja, diy-juttuja, suomiosaajien hehkutusta... voi että kun aikaa olisi kelloon ympätty muutama tunti enemmän!! Kaipa tää on tätä ruuhkavuosien jupinaa, siispä lopetan sen samantien ja iloitsen siitä että eipä ole aikaa tylsistymiseen saakka. Teen nyt niinkuin olen jo pidempään aikonut ja kysäsen että mistä te siellä ruudun toisella puolella tahtoisitte tänä syksynä kuulla (remppajutuista nyt ei varmasti vältytä), mutta niiden remppalöpinöiden välissä, mikä kiinnostaa, mikä ei, mitä lisää mitä vähemmän ja tietenkin mitkä aiheet satavuotiaan talon remppassa kiinnostaa, fiilistely vai tarkat yksityiskohdat?



Tässä vielä helppo ja syötävän hyvä piirasresepti joka syntyi kun kaivelin pakastimeen tilaa mustikoille.



Loppukesän viherpiiras:


Pohja:
100g voita
3dl vehnäjauhoja
1/2 dl ohrajauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä

Täyte:

5-6 dl lehtikaalia, nokkosta ja/tai pinaattia
(itse käytin n. 2dl lehtikaalia ja n. 3dl nokkosta)
n. 20cm purjoa

100g ranskankermaa
2dl maustamatonta jogurttia
100g fetajuustoa (esim: patros)
3 kananmunaa
100g juustoraastetta
1/2 tl muskottipähkinää
suolaa, pippuria

100g fetajuustoa

Sekoita pohjaa varten kuivat aineet ja nypi voi joukkoon. Kaada lopuksi vesi ja tee tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja nosta muutaman sentin verran reunoille.

Viipaloi purjo ja ryöppää lehtikaali, nokkonen ja/tai pinaatti niin että lehdet hieman pehmenevät. Itse yleensä ryöppään ne jo pakastaessani. Kuullota purjorenkaita hetki öljyssä pannulla ja lisää sitten joukkoon vihreät. Rouhaise sekaan hieman pippuria ja suolaa. Pyörittele seosta pannulla n. 10min.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja murenna 100g fetajuustoa joukkoon. Kaada pannulla kypsennetyt vihreät täytteen sekaan ja sekoita. Levitä täyte kokonaisuudessaan piirakkapohjan päälle ja ripottele lopuksi vielä toinen 100g fetajuustoa piiraan pinnalle. Painele fetaa hieman ja nosta koko piiras 200 asteiseen uuniin n. 30-40min ajaksi niin että piiras saa kauniin ruskean värin.

- Ilonin Anna -






0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE