Olohuoneen matto

IMG_4423

IMG_4386

Kotiutin uuden maton meille. Matto sai koko huoneen harppaamaan suuren askeleen kodikkuuden puolelle! Pehmeää jalkojen alla ja jäsennystä huoneen kahdelle funktiolle - ruokailutilalle ja oleskelutilalle. Koska tilassa on nämä kaksi funktiota, halusin ehdottomasti maton jonka saa kesän tullen viedä mattopyykille rantaan, ja muutenkin, monta vuotta kuivapesumaton kanssa eläneenä alan nähdä vahvasti plussia kunnon vesipesussa, ihanaa miten huoleton olo tulee jo pelkästä ajatuksesta! Vihdoin löysin sen meidän oloisen yksilön!

Ensinäkemältä koin maton ehkä sittenkin tilassa liian tummaksi ja taustaan katoavaksi, mutta näin muutama päivä myöhemmin alan hymistä tyytyväisyydestä. Pitkään halusin jotain värikästä ja ihanan rohkean räiskyvää tuohon maton paikalle, mutta löysin mieltä kutkuttavia yksilöitä vain pitkäkarvaisina ja pysyin päätöksessäni mattopyykkiaikeistani. Siinä kuitenkin varmaan syy siihen, että tämä alkuun tuntui vähän lattealta, onneksi pieni huonekalujen uudelleen organisointi auttoi ja nyt tilanne näyttää jo paljon paremmalta. Maton pehmeää maanläheisyyttä raikastaa ihanasti korkeat valkoiset listotukset, ja odotankin innolla aikaa kun olohuoneen kalustemäärä hieman kevenee ja saadaan esille sitä kuuluisan ihanaa ja avaraa tilaa kalusteiden välille, jolloin listotukset loistaa vielä enemmissä määrin. Mattokin varmasti  löytää vielä paremmin paikkansa muiden 
kalusteiden loksahdellessa paikoilleen, nyt kuitenkin vielä himmaillaan niiden lopullisten kanssa kun yläkerran tavarat odottelevat väliaikaisilla sijoillaan makuuhuoneiden valmistumista. Nyt on kuitenkin paljon helpompi alkaa kaavailla seuraavia hankintoja kun maton saa rustia ostoslistalta pois. Ihanaa!

- Ilonin Anna

IMG_4425

IMG_4396

IMG_4393

IMG_4422

6 kommenttia:

 1. Mukavan kotoisan näköistä :) Kyllä matto muuttaa ilmettä hurjasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kotoisuus kyllä kasvoi maton myötä ihan huimasti!

   Poista
 2. Kaunis matto, kenen tekemä ja mistä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Liisa, Anteeksi viivästyneestä vastauksesta! Matto on Svaneforsin matto, sitä myy ainakin Tamperelainen Kantriina.

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE