Kotikaupungin puodit esittelyssä - tyyliä etsimässä


IMG_1222

Super Mukava

Totesin joulukuussa lahjauteluja toimittavalle puolisolleni "super mukavasta ihan mitä vaan!" Siinä on tosiaan kauppa Tampereella joka ei suotta ole kymmenenvuotisen historiansa aikana päässyt meidän tamperelaisten ja tampereen ulkopuolisten suosioon! En tiedä vaatiiko liike lieemmin esittelyjä, mutta jos et vielä ole puotiin poikennut, niin suosittelen ehdottomasti poikkeamaan pikimmiten tämän mielettömän ihanan kevätauringon saattelemana!

Super mukavasta löytyy nimensä mukaisia tuotteita. Hyvän tuulisia, laadukkaita, ajattomia ja eettisesti tuotettuja kotimaisia tuotteita. Liikkeen omistajat hamuavat valikoimaansa tuotteita joista löytyy "tietty harmonia" ja ainakin itselleni siellä pyöriessäni oli selvää mitä tuolla harmonialla tarkoitettiin. Kaupassa leijuu tasapainoinen, ajaton tyylikkyys joka saa mielen todella levolliseksi, tuotteista huokuu hyvä mieli.

Aloitin suurinpiirtein vuosi takaperin "halppisvaatelakon" - Riikan jalanjäljissä ja tällaiset supermukavan tyyliset puodit ovat olleet täydellisiä karkkikauppoja. Kyllä se kuulkaa niin on että laadukas belgialainen tryffeli kerran kuussa maistuu paremmalta kun kilo irtokarkkeja viikottain. Ähky on ähky, eikä ollenkaan tavoiteltava olotila, laatu on laatu ja yksi hyvä voittaa tusinan huonoa!


Super mukavan löydät osoitteesta:
Otavalankatu 3 A, Tampere


 IMG_1219


IMG_1221


_______________________________


IMG_1505


Store of Hope


Ystävän, kauniin kanssakaupantädin ja rohkean yrittäjänaisen askel parempaan maailmaan! On ollut ihana tutustua läheltä Store of Hopen tuotteisiin ja siihen maailmaan, joka aukeaa jokaisen tuotteen takaa, tekijöiden, materiaalien ja kulttuurien kautta. Tuotteet tähän puotiin kannetaan maailmalta (pääosin Nepalista) erilaisisita yhteistyöprojekteista, valmistajilta jotka työllistävät naisia, kouluttavat kouluttamattomia, takaavat entisille kadun naisille tulevaisuuden, kodin ja turvaa seuraavalle sukupolvelle. Tuotteita kehitellään yhteistyössä tekijöiden kanssa ja niinpä ne sopivat myös meitä skandinaaveja somistamaan.

Palaan taas karkkimaailmaan. Muutamia vuosia takaperin koin valtavan lampunsyttymishetken kun tajusin, että karkit ovat jotain hyvin hyvin ylimääräistä ja jopa turhaa luksusta ja niinpä jos jossain niin karkeissa kannattaa olla NIRSO! Se oli sokeririippuvaiselle suuri oivallus, koska sokeririippuvaisuuden kourissa sitä pisti suuhunsa lähes mitä vain puolipahoja e-koodisokeriöverinameja saadakseen sokeritarpeet tyydytetyiksi. Nirsouden myötä on määrä vähentynyt huimasti, ja uskon sen olevan pelkästään askel parempaan.

Toivottavasti en joudu tästä kanssanaisten listimäksi, mutta uskallan väittää että korut ovat jotain vastaavaa "hyvin hyvin ylimääräistä ja jopa turhaa luksusta" - ja niinpä jos jossain niin koruissa ja asusteissa olen päättänyt että ostaessa haluan tukea jotain, joka tekee muutakin hyvää kuin vain sammuttaa hetkellisen hemmotteluhimoni. Store of Hope on juuri tästä syystä niin ihana kauppa, koska siellä tietää varmuudella tekevänsä hyviä ostoksia niin itselle kun toisiakin ajatellen.

Store of hopen kauniit korut, huivit ja muut tuotteet löydät osoitteesta:
hatanpään valtatie 5, Tampere
 IMG_1508 

IMG_1496


IMG_1501

IMG_1506____________________________________
IMG_1482


Kuopus


Jos super mukava oli äidin karkkikauppa, niin Kuopuksesta löytyy kyllä kaikki parhaat karkit lasten pukemiseen! Papu, Nosh, Vimma, Aarrekid, Mainio.. äidin taivas! 2010 kahden naisen perustama Kuopus on meidän tamperelaisten iloksi saanut suuren suosion pienten ja meidän vanhempien seurassa ja on nyt jo kahden liikkeen voimin tuomassa kestäviä, luonnonmukaisia ja laadukkaita lastenvaatteita meidän ulottuville. Olen enemmän kehräsaaren puodin fani, jossa kotimaiset herkut ovat esillä, ja sieltä löytyykin meidän perheen lempparimerkit edustettuina.

Naiselle joka pukee ensin kotinsa kauniiksi ja sitten vasta kääntää katseensa ehkä ulkonäkönsä puoleen, jos hyvä päivä sille ajatuksissa sallii tilaa on suuri onni, että löytyy kauppoja joihin sisään astuessa tietää että täältä saa hyvää, kaunista, kestävää ja ajatonta. Kaikki kolme, Super Mukava, Store of Hope ja Kuopus ovat kyllä tehneet minulle ostoksien tekemisestä helppoa, kiitos! Mun lempparit!


Kuopus löytyy kahdesta osoitteesta:

kotimaiset tuotteet : Kehräsaari B, Tampere
naapurimaiden tuotteet : hatanpään valtatie 4, Tampere IMG_1481 

IMG_1473

IMG_1477

IMG_1480

IMG_1488

IMG_1483Haaste!!

Tässä kevätauringossa ei voi olla fiilistelemättä tulevaa kesää! Meidän perheen uusin tuloskaskin toivottavasti pumpsahtaa seuraksemme kesän korvilla, ja niinpä luulen että meidän kesän reissailut tullaan tekemään kotimaan kaupungeissa, sellaisissa lähiseutumatkailun tunnelmissa.

Olen tässä nyt kolmen postauksen aikana tuonut esille tampereen putiikeista niitä omia lempipaikkoja. Aiemmat jutut löytyy täältä ja täältä.

Olisi ihana kuulla ja nähdä myös mitä muualta löytyy ettei parhaat puodit jää kyläillessä huomaamatta.

Siispä haastan kolmea bloggaajaa esittelemään kolme kotikaupunkinsa puotia ja halutessaan laittamaan haastetta eteenpäin.

Kotikaupungin puodit esittelyssä - haasten täältä saavat seuraavat ihanat blogit:

- MAIJU SAW
- 2 x ILO
- PASTELLIMAJA

- Ilonin Anna -

2 kommenttia:

  1. Parin kuukauden takaisella bloggaritapaamisella vierailimme mm. tuolla Super Mukavassa, ja tuo kuvaamasi musta laukku jäi niiiin kummittelemaan mieleeni... Sinulla on todella hienot kuvat muutes :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Tuo musta laukku jäi kyllä mullekin kutkuttelemaan, tosin ei ollut todellakaan ainut tuote!! Oon ihan rakastunut Mukavan mekkoihin ja takkeihin, onnekis on tämä kasvava maha joka vähän rajottaa vaatehankintoja.. ei tosin kauaa ;)

      Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE