Uusi keittiö!
Moikka pitkästä aikaa! Viime viikko (miehen talviloma) rehkittii kovalla tahdilla työmaalla, ja niinpä tuli kaikki päiväuniajat käytettyä remontin edistämiseen ja tietokone sai hyvän loman sekin.

Sain keittiömaailmasta mittakuvien lisäksi tällaisen ihanan vilauksen tulevasta. Pitkällisten etsintöjen jälkeen päädyttiin kierrostemme ensimmäiseen eli keittiömaailmaan. Ja miksi sinne päädyttiin? Rakastuin ovimalliin ja sen muokkailumahdollisuuksiin, suunnittelupalvelu oli upean asiantuntevaa! (ihan huutomerkki sille ) , ja tietenkin se iso olennainen: hintalaatusuhde tuntui meidän budjettiin ja kriteereihin sopivalta.

Kuvassa näkyy siis meidän tulevat keittiönkaapit ja taso, keittiön malli ja hieman sinnepäin oleva miljöö, johon keittiö istutetaan. Ihana näin musta-valkoiseen tai harmaa-valkoiseen lopputulokseen ei olla päätymässä, meidän kotiin tulee kyllä aina väriä.

Välitilan laattaa etsin tällä hetkellä tilaan kovalla tohinalla, vielä ei ole yhtään hyvää vaihtoehtoa tullut vastaan, joten hihkaista saa jos joku laattavinkki tulee mieleen! Haaveilen että laatassa olisi mahdollisesti jotakin väriä tai sitten jotain suloisen yksinkertaista rouheutta.

Vedinvalintakin on edelleen kesken, luulenkin että jätetään se viimeistely valittavaksi vasta keittiön asennuksen jälkeen. Vanhasta keittiöstä tuttu suutarinlamppu tulee tuohon ikkunan eteen. Pitkälle seinälle vielä etsiskelen valaisinta, joko seinä tai riippuvaa kattovalaisinta. Poikkesin viikko sitten lempilamppukaupassani ja kyllä vaan sieltä löytyy tämänkin kotimme valaisimista suurin osa, keittiöönkin tsekkasin jo pari vaihtoehtoa.

Huuvan teemme itse, tai pikemminkin teetämme huippuimurihuuvaan peltisepällä kauniin verhoilun, siitä tulee näillänäkymin melko suoraviivainen ja selkeä muodoltaan. Väri ja muut yksityiskohdat täsmentyvät sitten laattojen löytyessä.

Kuvassa näkyvien kaappien lisäksi keittiöön tulee 1-2 kiinteää (sellaista perinteistä komerotyyppistä) korkeaa kaappia sekä jääkaappi. Pakastin sijoitetaan alakerran kodinhoitohuoneeseen.

Herkuimmat yksityiskohdat tässä keittiössä on mielestäni juurikin todella yksinkertainen erilaisuus ovissa, reunaviisteellinen ovi käytettynä yhdessä raamillisen rungon kanssa, sekä tuo alasokkeli, joka katkeaa jokaisen raamin kohdalta, pystyraamin jatkaessa lattiaan saakka, sekä tietenkin tuo korkea kulmakaappi joka oli koko keittiö ensimmäinen idea.

- Ilonin Anna
' keittiömaailman tuotteista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan


9 kommenttia:

 1. Niin kauan on jo viimeisimmistä remonttijutuista, etten muistanutkaan miten remonttia puhutaan, välitilat ja sokkelit, huh. Ehkäpä kesällä puhun sujuvaa tapetointia ja lattialankkua, kun on olohuoneen vuoro.
  Ootko katsonu Hattulan kaakelitehtaan laattoja? Tykkäisit niistä varmasti, voihan olla, ettei ne mahdu mihinkään budjettiin, mutta unelmoida voi aina. http://kaakelitehdas.fi/tuotteet/laatat/laattamallisto/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi! Täällä ei muuta puhutakkaan kun remonttislangia.. unissaankin. :D Apua! Puhutaan kesällä sitten noita tapetti-lankkuslangin sanoja yhteistuumin!

   Kiitos hattulan kaakelitehdas vinkistä! Täytyy käydä katsomassa.. vaikka kiitos myös varoituksesta, budjetti meinaa muutoinkin paukkua jo pakkasella!

   Poista
 2. Tulee varmasti tosi ihana! Ja tuo suunnittelu ja ideointi on niin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä parasta!! Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ihana! Istuu varmasti tosi hyvin kokonaisuuteen! Kapea ja korkea kulmakaappi tuo niin sopivasti vanhan keittiön henkeä ja kaivattua kaappitilaa. Avara ja valoisa suunnitelma. Mä ihastuin suuresti sokkelin toteutukseen! En oo vastaavaa ennen nähnytkään, mutta niin täydellinen tohon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Tuossa sokkelissa on kyllä just sellanen yksinkertanen oivallus joka tekeekin ison ilmemuutoksen, joskus onnistaa näköjään mullakin lamppu välähtämään :D Jotenkin teki vain mieli kokeilla, että mitä jos jatketaan nuo palikat lattiaan saakka, ja onneksi keittiökaupassa oli mallinnusohjelma niin sain heti vahvistuksen että siitä tulee makee. <3

   Poista
 4. Ihanan näköistä! Ihastelin vanhan kotisi olohuoneen tapetteja, mistä ne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti! Tapetti oli kyllä ihana, nyt kun ryhdyin muistelemaan tuli ihan haikeus vanhaan kotiin <3 Se löytyi ihan k-raudan tarjonnasta. Tässä linkki tapetille: http://www.eco.se/fi/mallistot-revival/tapetti-5677/

   Poista
  2. Kiitos paljon, otan ehdottomasti alati laajenevaan "haluan tämän tapetin"-valikoimaan :D

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE