Inspiraatiopäiväkirja - Ilmava

http-::simply--aesthetic.tumblr.com:post:122280600286:apartment-where-eclectic-meets-retro
www.simply--aesthetic.tumblr.com

http-::www.kinfolk.com:
www.kinfolk.comca5024890a11ed30820f39488d7f8262

Ilmava tila. Sellainen avara paikka jossa on mukava antaa ajatusten vaellella ja jossa on helppo hengittää.

Puhtautta on ainakin, sillon on helppo vetää keuhkot täyteen ja antaa silmän seikkailla takertumatta pölykerroksiin tai muuhun häiritsevään. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla tiptop. Moni sattuman muodostama arkinenkin sekalaisuus voi olla yllättävän viehättävää. Kuitenkin järjestys kaiken taustalla on ihan A ja O, silloin hieman sekaisemmatkin poikkeukset sopii piristyksinä kaaoottisuuden sijaan.

Ilmavuus ei kaipaa kolkkoutta, eikä askeettista minimalisimia. Toki se voi olla minimalististakin mutta olisiko se ehkä enemminkin sopusointua ja jonkinlaista kepeyttä. Sitä voi toteuttaa runsaudella tai minamistisuudella.

Jos miettii vaikka kalusteita. Kaluste voi olla runsas, kepeä, massiivinen, dramaattinen, siro tai vaikka pelkistetty. Silti se voi sopivassa sijainnissa huokua ilmavasti oloaan, vaikka olisikin tumma ja muhkea. Yhtä tärkeä kuin kaluste itse, on tila sen ympärillä. Mittasuhteet ovat ainakin oleellisia.

Toisaalta ilmava on ehdottoman kaukana kolkosta ja tyhjästä. Kolkosta puuttuu ajatus. Ajatus on sisustuksen ydin. Jonkun ajatus siitä mikä on kaunista. Toisten tiloihin on siksi niin viehättävää sukeltaa. Silloin voi avartaa omaakin ajatusta kauniista. Edes valkoista maalia ei kannata valita ilman ajatusta, sekin on parhaimmillaan silloin kun se on vartavasten valkoiseksi valittu.

Pienetkin yksityiskohdat voivat olla häkellyttävän suuria. Välillä ihan vatsanpohjassa asti tuntuu kun joku oikein herkullinen sattuu tielle. Ilmavassa tilassa olisi ehkä tilaa yksityiskohdille tulla huomatuiksi, tai ehkä useammat yksityiskohdat puhuvat vuoropuhelua keskenään, kuitenkin niin etteivät ne jää toistensa varjoon.

- Ilonin Anna

 

http-::simply--aesthetic.tumblr.com:post:131879949371:jessica154blog-via-scandinavianho
www.simply--aesthetic.tumblr.com


www.simply--aesthetic.tumblr.com
http-::simply--aesthetic.tumblr.com:post:132885635966
www.simply--aesthetic.tumblr.com3 kommenttia:

 1. Kolkkoja nämä eivät todellakaan ole, mutta jotenkin uskon, että iso osuus tunnelmasta on myös materiaaleilla, jotka yksinkertaisuudessaankin tuovat merkitystä tilaan. Sama illuusio ei ehkä onnistuisi pelkillä levykalusteilla, kovilla elämättömillä pinnoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosi hyvä lisäys! Juuri näin, materiaalivalinnat on täyteläisyyden ja sellaisen kodikkaan ja sielukkaan tilan tosi tärkeitä seikkoja, pinta ja tekstuuri puhuu paljon.

   Poista
  2. Ja tila myös, kaikki rakennuksen muodot ja yksityiskohdat sekä mittasuhteet tekee paljon. Näissäkin kuvissa on monissa vanhanaikaset ikkunat, listotukset ym. Eroaa paljon modernista rakentamisesta jossa tunnelmaa luodaan aika eri lähtökohdista.

   Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE