Remonttisuunnitelmissa kellari


Kellarikerrokseen suunnittelemme vähän erilaista ilmettä kuin kahteen ylempään kerrokseen. Tämä kerros on täysin uusi, sillä aiemmin tällä paikalla on ollut vain maapohjainen tila, jossa on tuuletustilan lisäksi ollut pieni perunakellari. Kaivamme talon alta maata pois ja uusimme sokkelin kokonaisuudessaan omalta puolelta taloa. Näin saamme riittävän huonekorkeuden uuteen asuinkerrokseen ja vahvistettua rapistuneita rakenteita. Siksipä emme edes yritä luoda näistä tiloista vanhoja tai vanhaan tyyliin viittaavia. Tilalla ei oikeastaan ole historiaa jota säilyttää.

Kellarikerrokseen tulee tyypilliseen tapaan pesutilat, kodinhoitohuone ja yksi isompi huone/tila joka toimii alkuun ainakin vierashuoneena, kakkos olohuoneena ja toimistona. Ajatuksissa on saada tämä kerroksen tilosita selkeitä ja yksinkertaisia, toki koko talon kokonaisuuteen sointuvia. Kokosin taas pohjakuvan rinnalle hieman tunnelmakuvia pinterestistä. Kuvien avulla on niin paljon helpompi kertoa suunnitelmista ja koota ajatuksia ymmärrettävään muotoon.

Materiaalivalinnat on hyvin monelta osin vielä auki. Mitä laitetaan lattiaan? Laattaa vai betonia vai jotakin massaa? Jätetäänkö välipohjan palkkeja näkyviin vai ei? Sähkö sauna vaiko sittenkin puusauna? Ideoita otetaan vastaan!

- Ilonin Anna


2 kommenttia:

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE