Hurmaava posliinikukka ja lounasleipäresepti!

IMG_1304


 IMG_1305

IMG_1127


Punajuuri-vuohenjuustoleipä


Punajuuripihvi:

5 punajuurta
200g kikherneitä (kuivana)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1/2 kasvisliemikuutio
1,5 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
reilu loraus rypsiöljyä
puolikas sitruunan mehu
suolaa, pippuria, cayannepippuria, chiliä, korianteria, fenkolin siemeniä
Tarvittaessa jauhoja.

Kuori ja keitä punajuuret pehmeiksi. Liota ja keitä kikherneet. Laita punajuuret, kikherneet, sipulit, sekä pieneen määrään punajuuren keitinvettä liotettu kasvisliemikuutio kulhoon ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi "taikinaksi". Lisää kaurahiutaleet, kananmuna, rypsiöljy sekä sitruunan mehu. Mausta maistellen. Fenkolin siemenet lisää huhmareen kautta.
Anna taikinan turvota muutaman tunnin ajan. Lisää jauhoja tarvittaessa, pihvitaikinan ollessa liian löysää. Jos taikina tuntuu sopivan napakalta voit suoraan muotoilla pihvit pellille ja paistaa 200 asteessa kunnes pihvit saavat mukavan rusehtavan pinnan.



Jugurttiraita:

3-4 dl turkkilaista jugurttia
1 sipuli
1-2 tomaattia

suolaa
pippuria

 

Lisäksi tarvitset:

Reissumiehen tosi tummaa leipää tai muuta makeaa leipää, saaristolaisleipää tms.
Tammenlehtisalaattia
Vuohenjuustoa


Kokoa leipä aloittamalla makeasta mallasleivästä. Kasaa siihen päälle haluamassasi järjestyksessä jugurttiraitaa, pihvi, salaattia ja vuohenjuustosiivuja. Rouhaise päälle hieman suolaa ja pippuria ja nauti makoisasta lounasleivästä vaikkapa hyvän salaatin kera.



IMG_1299
IMG_1302


Menontäyteisen viikonlopun jälkeen päädyttiin meidän huushollissa inhottavan talviflunssan kouriin. Yritän täältä sisältä käsin imeä kevätauringon energiaa pölystä ja sormenjäljistä sumentuneiden ikkunoiden läpi. On tuo aurkinko kyllä niin totaalisen armoton suorasukaisella ikkunanpesumuistutuksellaan! Mutta siitä viis, ulkona on niin kaunista!! Ihana kevät!

Osa viikonlopun hulinaa oli meidän pop-up ravintolan järjestelyt, ruoanlaittamisine ja muine järjestelyineen! Voi että oli hauskaa puuhaa, ja parasta oli että yli sata innokasta ruokailjaa tulivat herkuttelemaan meidän köökin lounasleivillä. Kiitos kaikille kävijöille mahtavasta päivästä! Moni kyseli tarkempia reseptejä leivistä ja niinpä ajattelin tässä kevään mittaan tarjota ne täällä blogin juttujen lomassa. Ei siis hätää jos et päässyt paikalle, makumatkalle pääsee näin jälkijunassakin!

Nappasin minäkin kivan tarjouksen kera viherkasvin kotiin poiketessani viimekertaista postausta luodessani kukkakauppa Hohdosta. Posliinikukka muutti meidän kranssiin edellisen asukkaan tuuperruttua tuonpuoleiseen. Linda vakuutti minut posliinikukan helppohoitoisuudesta ja niinpä uskalsin sen meille kotiuttaa. Ihana kaunotar ilostuttaa nyt sairastuvassa! Olen ihan rakastunut tähän amppeli + riippuvat viherkasvit yhdistelmään!
Muistakaahan käyttää aurinkoisen helmikuun ajan etu kukkakauppa Hohdossa. Etua varten koodin löydät edellisestä postauksesta!


- Ilonin Anna -


IMG_1303



8 kommenttia:

  1. Posliinikukka on aivan ihastuttava! Odotan malttamattomana, että pääsen ripustamaan omani uuden keittiön seinälle. Ja kunpa se vielä joku kaunis päivä kukkisikin...
    Mutta hei, mistä ovat nuo upeat bambuamppelit? Aivan mahtavat - tahtoisin... Hohto olikin minulle uusi tuttavuus. Täytyypä poiketa joskus. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä! Niin tosi upeat nuo jykevät lehdet siinä! :)

      Näiden bambuamppeleiden tarina on niinkin tylsän harmillinen, että löytyivät kirpparilta ihan euron kappalehintaan varmaankin vuosi takaperin. Enpä siis osaa auttaa muuten kuin että toivomalla lujasti että sunki tielle sattuis samanmoiset jossakin <3

      Poista
  2. Posliinikukka on tosiaan hyvin kiitollinen kasvi. Jos sillä on huonnommat olot, se pysyy kyllä hengissä mutta ei kasva tai kuki. Hyvässä paikassa se kukkii aika ahkerastikin, ja tuoksu on huumaava :-) Sain omani aikoinaan anopilta pistokkaana, joka oli saanut omansa myös jostain kauan sitten pistokkaana. Sillä on siis jo pitkä historia täällä suvussa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tullu siihen tulokseen että meillä selviää hengissä vaan mummolakukat. Kakki pistokkaina saamani perinnöt on selvinneet, joten ihan mahtavaa jos tämäkin on sellainen kunnon mummolakasvi! Ehkä tästä lähtee meidänkin tuleville polville pistokkaiden äiti ;)

      Poista
  3. Täytyypä kokeilla tuota leipää, herkullisen näköinen! Ja todella hurmaavia kasveja nuo ovat, ihan uusia tuttavuuksia itselleni. :) Minuakin kiinnostaisi tietää mistä nuo ihanat amppelit ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannattaa kyllä kokeilla :)

      Amppelien tarinaa tossa yllä jo valaisinkin, ja harmiks en voi mihinkään kauppaan ohjeistaa. Kirppariaarteita nämä kappaleet <3 Ehkä jos ryhtyis itse bambuja taittelemaan ;)

      Poista
  4. Ompa tosiaan kaunis kukka! Ja lounasleipäkin näyttää ihan hullun hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Kiva kuulla :) Ihanaa aurkinkoista maanantaita!! ^_^

      Poista

 

Ota yhteyttä

iloni.info@gmail.com

Osallistujat

Liike osoitteessa:

hatanpään valtatie 5 , TAMPERE